Houseplay @ Panama - Adam, 18 nov

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Stoppen op het hoogtepunt


Intro: De liefhebbers van Detroit techno konden het afgelopen weekend hun hart ophalen. Op vrijdag draaide Carl Craig in de Panama, op zaterdag gaf stadsgenoot Derrick May acte de presence in het Rotterdamse Now & Wow. Love2Party was er bij, ook om op vrijdag van de kunsten van DJ Deep te genieten.

Tekst: Marcel
Foto's: Cassim


Programma: Grote zaal: RiskSoundSystem feat. Mike Richters & Cassie 6, DJ Deep en Carl Craig. Kleine zaal: 365Live! Met Auke Ferwerda, Colijn Buijs en Paul Sparkes.


DJ Deep

Bijzonderheden: DJ Deep heeft zijn dj-nickname niet zomaar gekozen. Hij bevindt zich in de allerdiepste regionen van de deephouse. Dat blijkt aan de platen die hij vanaf middernacht op de bezoekers afvuurt. Producties van Kerri Chandler, Dennis Ferrer en Joe Clausell. Platen met soul. En een gemiddelde snelheid van 135 beats per minuut. Een goede snelheid om er in te komen vanavond. De voor Franse begrippen uitzonderlijke dj (de gemiddeld Franse jock laat zich immers nog inspireren door de gedateerde filterdisco van Daft Punk) laat de nummers bijna allemaal van begin tot einde horen, zonder dat het tot verveling op de dansvloer leidt. Door zijn uitstekende gevoel voor het juiste moment bouwt hij de avond ideaal op, en plaveit het pad voor zijn collega Carl Craig, die al een uur lang met snoertjes loopt te priegelen alsof hij van plan is om een live-set te gaan spelen.


Carl Craig

Niets is minder waar. De meesterproducer uit Detroit draait gewoon een ordinaire dj-set die voornamelijk uit vinyl bestaat. Meer dan de helft van de tracks op zijn Fabric-mix komt voorbij. Startend met zijn nieuwe productie 'Angel', dat opvallend goed tot zijn recht komt in een club. Ik bedoel: in mijn thuisinstallatie bezorgt het melodieuze technomonster me kippenvel. Maar in een club resulteert de muziek in een lichte vorm van hysterie. "Wat ben jij aan het doen?" Vraagt een knap meisje me, terwijl ik als een malloot sta te springen op het geluid van de technomeester. "Hoor je dat niet?" Vraag ik haar. "Nee, 'voel' je die bassen niet?" Ze kijkt me schaapachtig aan, terwijl ze haar lippen voorziet van een flinke laag lipstick. Gezien de reacties op de dansvloer, lijkt iedereen het wel te begrijpen. Behalve het meisje, dat vandaag waarschijnlijk tevergeefs voor de tiende keer auditie heeft gedaan bij Harry Klooster. Mooie soapsterren (in wording) en andere BN'ers zie je trouwens best vaak in de Panama. Vanavond valt dat echter wel mee, ware het niet dat ook de vrouwelijke muziekliefhebbers best knap kunnen zijn (zie enkele foto's). Zij zijn getuige van een Carl Craig die op dreef is. Een Carl Craig die tussen het recente werk, oude knallers laat horen als 'Good Girls', 'Throw' en 'Tres Demented'. En gek word je zeker, als om vier uur de laatste plaat gedraaid wordt. Om vier uur? Echt waar.



365MAGLive!
Decors/aankleding: Simpel maar effectief, resulterend in een warme clubsfeer. Is de Panama soms te licht, vanavond is het over het algemeen lekker donker. Vooral dankzij de 'moody' belichting.
Sfeer: Prima. Louter de enthousiaste muziekdieren zijn op deze clubavond afgekomen.
Hoogtepunt: Het laatste halfuur DJ Deep (dan voor zijn doen zeer uplifting) en het warme, melodieuze begin van Carl Craig.
Dieptepunt: Die middeleeuwse sluitingstijd.


Mening bezoeker:
Meisje in het rose (hierboven) "Yes, joehoe, joepie, yeah!"
Anton: "Carl Craig maakt vanavond opvallend weinig mixfoutjes."
Wat mag beter: Onze verslaggeving. Los van het feit dat we de optredens van Mike Richters en Cassie 6 missen, bezoeken we de kleine zaal welgeteld 1 keer. En dat is te weinig om een goed oordeel over de muziek van de jongens van 365Live! te kunnen vellen. Aangezien de bezoekers in de bomvolle ruimte er zichtbaar helemaal voor gaan, zal het wel in orde zijn.
Love2party tip: De volgende editie van Houseplay vindt plaats op 31 december, met onder andere Dubfire van Deep Dish op de playlist.
Oordeel: Een leuke clubavond die te vroeg tot een einde is gekomen.

Panama
DJ Deep
Planet-e
365 Mag

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws