G.Nius presents Derrick Carter @ Off_Corso, 23 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Op deze muziek kunnen we niet echt lekker dansen


Na jaren van afwezigheid, was Derrick Carter - een van de grote dj's uit Chicago - weer eens te bewonderen in de Maasstad. Platenzaak G.Nius aan de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg vierde afgelopen vrijdag het eerste deel van het 1-jarige bestaan en had daarvoor speciaal de DJ-grootheid uit Chicago overgevlogen. Na alle spannende verhalen over de exclusieve feesten die G.Nius in Amsterdam heeft gegeven, trokken wij vol goede moed richting de Off_Corso.

Tekst & Foto's: Sander


Programma: Derrick Carter, Benny Rodrigues, Warren Fellow, Jay Samuel, Platonic
Gezien of gehoord: Even voor middernacht was de grote zaal nog dicht en draaide Jay Samuel de redelijk gevulde lounge warm. Nadat om twaalf uur de deuren van de grote zaal werden geopend, bleef de lounge de rest van de avond vrijwel leeg. Daar was zeker ook Warren Fellow schuldig aan, die met een zeer behoorlijke set (nette overgangen en een goede afwisselende platenkeus) de grote zaal al snel goed gevuld kreeg. Derrick Carter schakelde vervolgens over naar de kenmerkende Chicago-housesound. Tijdens het eerste uurtje wisselde hij lekkere funky platen af met het stevigere technowerk. Alles strak gemixt en prima getimed.

Het tweede uur werd het allemaal wat minder. Dat was zeker ook de schuld van de geluidsman, die elk kwartier de dj booth inklom om bij Carter te zeuren dat zijn schuiven te ver openstonden, terwijl het probleem lag in de afstelling van de geluidstafel zelf. Het lukte hem maar niet om de juiste afstelling te vinden. Dan weer te hol, dan weer te dof. En dat terwijl de sound die Carter draait, toch echt een lekker vol geluid eist. Mede hierdoor nam de spirit van Carter's optreden af en werd het vlakker en minder spannend. Het gevoel dat dit een goede avond in een verkeerde locatie was, bleef mij bekruipen. Een dj als Derrick Carter moet je eigenlijk in een intieme club zien waar iedereen voor zijn sound komt. Dan gaat het dak er ongetwijfeld vanaf. Je kon nu goed merken dat het merendeel niet eens wist wie Carter eigenlijk was, waardoor de avond nooit echt een hoogtepunt kende. De dansvloer was tegen het einde van Carter's set nog maar halfvol, hetgeen ook voor ons een mooie tijd was om huiswaarts te keren. Het optreden van Benny Rodrigues ten spijt. Maar ach, aan een optreden van Benny met een slecht afgesteld geluid heb je toch niets.

Hoogtepunt: Het feit dat Derrick Carter, een van mijn helden, weer eens in Rotterdam te bewonderen was.
Dieptepunt: De geluidsman en zijn geluid waren drama!
Mening Bezoeker: Nadia 20 uit Gouda: "Mijn vriendin en ik dachten dat het Rush was vanavond. Op deze muziek kunnen we niet echt lekker dansen."
Decoratie: Zeer okay. De DJ booth stond voor het podium opgesteld, er stonden grote G.Nius logo's op het podium en grote vj schermen in de zaal. De visuals waren niet echt bijzonder. Maar de lounge zag er, met aparte dj booth en champagne-ontvangst tafel, goed uit.
Sfeer: De sfeer was niet optimaal. Deels doordat het geluid niet goed was en deels omdat het merendeel van het publiek niet voor Derrick Carter was gekomen. Misschien dat het bij Benny allemaal nog goed gekomen is?

Wat mag beter: De prijs van een kaartje en de geluidsman.
Prijs/Kwaliteitsverhouding: 22.50 is gewoon te veel voor een feest op vrijdagavond. Zeker als je een tent als Off_Corso wilt vullen.
Bezoekersaantal: Dat zullen er tussen de 400 en 500 zijn geweest, overigens met een redelijke man/vrouw verdeling.
Love2party Tip: Op 27 oktober tijdens het ADE is er in de Rain een feest met ondermeer Dj Sneak.
Oordeel: Het was een leuke avond, niet meer dan dat.

G.Nius

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws