Carl Cox & Friends @ Ahoy - Rdam, 9 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

That's The Bass!


Afgelopen zaterdag liep Ahoy voor de tweede keer vol voor Carl Cox & Friends. Het werd een prima editie waarin de Britse technogigant zich gedroeg als een ware gastheer. Lady's and gentlemen, welcome to Carl Cox & Friends", brulde hij continue. Om vervolgens zijn gasten, nee vrienden, aan te kondigen aan de tienduizend bezoekers.

Tekst: Marcel
Foto's: Arjan


Het Rotterdamse sportpaleis Ahoy blijft een moeilijke locatie voor een dance-organisator. Naast de sluwe kaartverkopers voor de deur, trekt zo'n feest zeer agressieve voetbalhooligans en ander fout volk aan dat niet naar Ahoy komt om te feesten. Maar tijdens de tweede editie van Carl Cox & Friends was dat wel even anders. Natuurlijk ontbraken de kaartverkopers voor de deur niet. Alleen bleven de meeste van hen met de kaarten opgescheept zitten, omdat het feest niet geheel uitverkocht was. Ook kozen veel bezoekers er voor om toch bij de kassa hun kaartje te kopen. Je zal maar drie tientjes hebben betaald voor een vals ticket.
















Na een grondige check, uitgevoerd door het massaal aanwezige security-personeel, kon je een kluisje huren voor 5 euro. (Een gratis garderobe was alleen bestemd voor de gasten, vips, artiesten en relaties.) Het is een zeer handig systeem, zeker voor vriendengroepen die massaal hun jassen in zo'n locker kunnen proppen. Kwam je alleen, dan was zo'n garderobe voor 5 euro een dure grap.
















Als je de decoratie van 4 Elements gewend bent, valt alles tegen. Dit keer dus ook. Organisator UDC had wat lichten en (gesponsorde) videoschermen opgehangen. En daar heb je alles wel mee gezegd. Verder was Ahoy veel te licht, alsof je tijdens het middaguur in de openlucht stond te dansen. Maar dat waren de enige kritieke punten op Carl Cox & Friends. Het muntensysteem werkte prima, de wachttijden bij de bars waren te overzien, er heeft zich geen vechtpartij voorgedaan en - nog belangrijker - de muziek (en het geluid) was van een hoog niveau.

















Vooral het back2back-optreden van de Sloveense dj's Umek en Valentino Kanzyani maakte indruk op de bezoekers. Knetterharde, climaxtechno - alsof Speedy J samen met Secret Cinema speelde - klonk door de enorme zaal. Ook landgenoten Johan Cyber, Michel de Heij en Joris Voorn bliezen het dak eraf met hun niet al te moeilijke, maar effectieven technosets. En dat techno een muziekstijl is waarin ook vrouwelijke vocalen passen, bleek na het optreden van zangeressen Onallee en Saffron. En, niet te vergeten, de live-drums van percussionist Pablo kwamen prima tot zijn recht, vooral tijdens het nummer 'That's The Bass' (Cox ism Norman Cook). Wat een energie! En dat is meteen een goede omschrijving van het hele feest.

Carl Cox & Friends
Bekijk nog meer foto's!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws