Loveboat @ Ocean Diva - Adam, 4 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Loveboat niet meer wat het geweest is


Kapitein heeft niets te doen

Twee maanden geleden heeft de organisatie van de Loveboat besloten om het concept te veranderen; elke maand zouden er 3 nieuwe dj's geboekt worden in plaats van 2 vaste dj's met een gast dj. Deze keer zag de line-up er als volgt uit: Bas the funky basterd, Robert Owens en Marnix (Loveland) en was het thema 'A tribute to Helmut Newton'.

Tekst en foto's: Saskia Wester


De Loveboat-feesten staan er om bekend vroeg drukbezocht te zijn. Echter na aankomst rond 12 uur bij de Passengers Terminal, waar de Ocean Diva aangemeerd ligt, ziet het er nog erg rustig uit. Opvallend: het 'upperdeck' is niet opgebouwd en het kleine zaaltje beneden gesloten. De grote bar boven is ingekort. Is dit alles vanwege het nieuwe concept? De dansvloer is nog leeg en Bas draait iets te rustig om de vloer, naarmate de tijd verstrijkt, vol te krijgen. Het is dus wachten op Robert Owens, die over is gekomen uit Chicago, USA. Het oude Loveboat publiek kom je bijna niet meer tegen. Het lijkt ook wel enigszins verjongd; een heel nieuw publiek in ieder geval, met af en toe een paar bekende gezichten.




Een half uur later dan verwacht begint Robert Owens - je weet wel: die van 'I'll Be Your Friend' - aan zijn set. Ondanks zijn tengere lichaam, produceert hij toch flink wat geluid als hij staat mee te zingen terwijl hij zijn plaatjes mixt. Hij draait gevarieerd; van Axel F in de remix tot Shiny Disco Balls (Who da Funk). Echter wel afwisselend, van up-tempo naar 'less' tempo. Dat wordt niet echt door iedereen gewaardeerd en een aantal mensen besluit al vroeg (half 3) van de boot af te gaan. Het wachten is dus eigenlijk op Marnix, die de avond misschien nog kan redden en het publiek een tevreden gevoel kan geven.




Doordat Owens later aan zijn set is begonnen, start Marnix pas om half 4. Maar wat een opluchting; vanaf de eerste plaat die hij op de draaitafels legt, barst het feest eindelijk los. Marnix is er een maandje tussenuit geweest om even op adem te komen, en dat heeft hem zeker goed gedaan. The beat is back! Eindelijk wordt de sfeer geproefd die altijd op de (oude) Loveboat feesten aanwezig was. Daar zat toch iedereen op te wachten. Zijn complete set is gewoon echt goed. Jammer dat we er maar 1,5 uur van hebben mogen genieten.






Dat de Loveboat haar concept verandert is in principe niet verkeerd. In deze slechte economische tijden zijn er meer organisaties die zich moeten aanpassen. Maar 25 euro voor een kaartje is echt te veel. De line-up is dan misschien niet slecht en de aankleding/versiering van de boot ziet er nog steeds in orde, maar er zijn teveel minpunten naar voren gekomen. Het 'vernieuwde' barpersoneel ziet er niet alleen meer als een eenheid uit (diverse shirts, beetje rommelig), de manschappen achter de bar zijn vooral een stuk langzamer geworden. Bij het toilet zit een gezellige dame, die het enorm naar haar zin heeft en met iedereen staat te kletsen. Ze houdt zich alleen niet bezig met datgene waar ze voor aangenomen is: het onderhouden van de toiletten. Ze zijn smerig en overal ligt toiletpapier op de grond.




Maar het allerergste is dat de boot niet eens is gaan varen. En daar draait het feest toch om? De Loveboat is juist zo speciaal, omdat je al dansende het IJ over vaart. Als excuus wordt de mist genoemd, maar van andere Loveboat-gangers horen we dat de kapitein vorige maand ook al niet het IJ op is gegaan. En het feit dat er geen extra dj meer draait op het 'upperdeck' en de zaal beneden gesloten blijft, zegt genoeg over de vernieuwde Loveboat. Het is niet meer wat het geweest is. Dat is ook te merken aan de kaartverkoop. Voorheen was de Loveboat 2 weken van tevoren uitverkocht. Nu kunnen er nog gemakkelijk kaarten aan de deur gekocht worden.




Leuke afsluiter: buiten staat een grote auto van Baccardi Bat Beats geparkeerd, met een draaitafel in de kofferbak, grote luidspeakers naast de auto en een dj die lekkere houseplaten draait. Aparte manier om aandacht te trekken en flyers uit te delen.

Loveboat

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws