Secret Sound Architecture @ Gallerie V!PS - R'dam, 23 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Eerste editie S.A.'s Secret Minimal feest


Er werd verheugd gereageerd toen bekend werd dat op deze (geheime) editie van Sound Architecture Mathew Johnson zou optreden. In de kleine, smalle zaal op het Westelijk Handelsterrein zou hij, naast Marcel Janovsky (labelbaas van Treibstoff), Joachim en Minidell en Makcim voor een zeer speciaal, intiem feestje zorgen. Toch pakte het anders uit. Hoewel alle ingredienten voor een groot succes aanwezig waren, zoals een leuke locatie, goede dj's en een function one geluidssysteem, zorgden de hitte en het wegblijven van veel publiek voor een ietwat matte editie van Sound Architecture.

Tekst: Menno
Foto's: Iddo


Het was alsof de kritische massa net niet bereikt werd en de sfeer daarom er een van net-niet was. De enorme hitte hielp ook al niet mee en de diepe, dromerige set van Mathew Johnson was juist niet wat de avond op dat moment nodig had. Met een halfvolle Galerie V!PS vol goedwillend feestpubliek wist Mathew Johnson helaas niet echt te overtuigen. Op de een of andere manier sloeg zijn set plat in de hitte en de grote lege plekken op de dansvloer. Gelukkig zorgde Marcel Janovsky voor de nodige sjeu en draaide een veel aantrekkelijkere set die veel meer stuiterde dan de set van Mathew Johnson.




De mensen pikten dit onmiddellijk op en de sfeer verbeterde aanzienlijk en de hitte en de ondermaatse bar- en sanitaire voorzieningen werden voor lief genomen. Het was duidelijk dat in deze grot er geen plaats was voor versieringen of echt lekker koud bier, maar dat de muziek het gewicht van de avond moest dragen. En hoewel Mathew Johnson muzikaal echt niet teleurstelde was het gewoon net even de verkeerde tijd op de avond. Marcel Janovsky was het die het doel van de avond weer duidelijk maakte: muziek.


Al met al was dit geen uitzonderlijk feest, ondanks de dj's. Marcel Janovsky draaide een pittige set die het aanwezige publiek goed deed en het is altijd bemoedigend om te zien dat er nog altijd pogingen gedaan worden om iets anders en fris te laten horen. Als dat soms niet helemaal uit de verf komt dan hoeft dat niet te betekenen dat dit soort initiatieven gedoemd zijn te mislukken. Bij de volgende geheime editie proberen we het nog een keer.


Sound Architecture

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws