Lowlands; het volledige fotoverslag

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Biddinghuizen in ban van Lowlandsgekte!


"Three days of the coolest alternative music, theatre, film, comedy, visual-arts, literature, extreme sports en fringe entertainment!" lezen we op de homepage van het Lowlandsfestival. En gelogen? Nee! Je krijgt hier onwijs veel goeie dingen voorgeschoteld. Van de beste artiesten tot de meest uitgebreide gerechten, is alles tot in de puntjes geregeld. De line-up was dit jaar weer zeer okay, ook voor de dance-liefhebbers. Met o.a. Faithless, The Chemical Brothers, The White Stripes, N.E.R.D. en The Offspring kleur je je flyer al aardig in. Boek daarbij artiesten als Jeff Mills, Groove Armada, Chris Liebing, Miss Kittin en Felix da Housecat, en je weet zeker dat de twaalfde editie van a campflight to Lowlands een succes wordt.

Tekst: Swan
Foto's: FF Erik


Camping Opklaringen!

Donderdag
Op donderdagavond 18.00 is het druk voor de poorten van de campings. Rond dit tijdstip mogen de bezoekers de camping op. Er valt eigenlijk nog niets te doen, maar het merendeel van het Lowlands-publiek is al aanwezig. Men lijkt de beste stekjes op de camping niet mis te willen lopen. Maar goed, waar je ook staat met je tentje, overal is het een gekkenhuis. Vooral bij de 24-uurs tent, waar je de gehele dag terecht kan voor een beetje muziek. In de breedste zin van het woord dan, want van rock tot house en van punk tot hiphop komen hier voorbij.



Miss Kittin Faithless

Vrijdag
Maar dan het muzikale aanbod. Op vrijdagavond 18.15 worden we al getrakteerd op een hoogtepunt: een schitterend optreden van N.E.R.D.! De grote Alpha-tent achterop het terrein staat volledig op zijn kop wanneer de band zijn populaire plaatjes speelt. Een uur later is dat ook het geval bij Groove Armada in de Grolsch-tent, alleen is het publiek daar wat tammer. Ook druk is het in de Bravo, bij het optreden van de Freestylers, bekend van het TMF-hitje 'Push up', wat eigenlijk ook meteen het hoogtepunt van hun optreden was.


Faithless >


< Faithless


Extince

Miss Kittin

Miss Kittin

Mocht de houseliefhebber tot nu toe nog niet aan zijn trekken gekomen zijn, dan zou de set van Miss Kittin hier duidelijk verandering in hebben gebracht. Ze draait vanavond een zeer sterke set. En natuurlijk zorgt ze zelf voor de vocalen in het nog steeds geweldige 'Silverscreen'. En mocht je deze avond op zoek zijn naar een potje acid, dan zit je goed in de India-tent, waar Joost van Bellen, Aardvarck & Thee J Johanz hun acid-plaatjes op komen zetten.
Als afsluiter van de vrijdagavond stond Felix da Housecat geprogrammeerd in de Bravo. Maar daar waar het een feest zou moeten worden, krijgen we een futloze set te horen waarin de ene tamme electroplaat na de andere volgt. En slecht einde van een voor de rest uitstekende eerste dag.


Amparanoia

Joost van Bellen


Grow With Flow Show

mediteren

Cool Politics

Hirsi Ali


Theo v. Gogh

LeRoy & St.Paul

Zaterdag
Na een paar uurtjes slapen kom je tot de conclusie dat je nog twee dagen voor de boeg hebt. Je pakt je programmaboekje erbij en ziet weer prachtige dingen op het programma staan. Je begint je avond met een lekker pittige Thaise hap en loopt rustig naar het optreden van The Streets. De zanger alleen al zorgt met zijn stem voor een geweldig optreden. In elk geval een druk bezochte act. Alleen jammer is het dat The Chemical Brothers dit optreden overlappen. Spijtig natuurlijk, maar achteraf gezien een verstandige keus om toch maar naar de chemische broeders af te dwalen. En om meteen maar te laten zien waar ze voor gekomen zijn beginnen ze met hun bekende plaatje 'Hey Girls...hey boys', waar het publiek natuurlijk gretig op reageert. Mooi om te zien hoe 10.000 man los staat te gaan in een tent.


Chemical Brothers

hey girls...hey boys

superstar dj s

here we go!


Chemical Brothers

Eclectic Method

Turkse Lingo


St.Paul

KC The Funkaholic

Voor een portie minimale techno zit je goed in de India, waar Ricardo Villalobos en zijn vriend Melon hun beste plaatjes opzetten. Het lijkt erop dat Villalobos Melon eerst de kans geeft om zich van zijn beste kant te laten zien, want het merendeel is Melon achter de decks te vinden. Misschien ligt het ook wel aan het feit dat ze later in de morgen nog een set in de 24-uurs weg gaan geven. Ondertussen vliegen ook de drums en bassen je om de oren in de Bravo, waar Dj Marky & Mc Stamina de tent op zijn kop zetten.



Higher Ground

hand met oogjes

Otto Orgel


fopbeker

aan een touwtje

Zondag
Op zondag ben je kapot, maar wil je toch al die mooie dingen nog zien. Je hebt natuurlijk niet voor niets die 114 euro neergeteld! Eigenlijk maar goed dat je dan als technoliefhebber de gehele avond voorzien wordt van een flinke dosis vierkwartsmaten. Want na het optreden van Mylo (weet je wel: Drop the Pressure') is het Bart Skils die de eerste technobeats de Bravo inknalt. Hij kiest voor redelijk diepe technoplaten, en weet deze op een keurige manier aan elkaar te rijgen. Alleen het publiek lijkt spijtig genoeg nog niet echt nog in de stemming te komen.

Jeff Mills Bart Skills


LCD Soundsystem

de perstent

Jules Deelder


Mylo

touwtjespringen

Beter uit de voeten komt het publiek met de live-act van Alter Ego, waar de zomerhit 'Rocker' en 'Betty Ford' voor hoogtepunten in de Bravo zorgen. Mocht je daarna Jeff Mills gemist hebben? Luister dan zeker zijn set dan nog eens rustig na op het internet. Na een typische Jeff Mills-intro is het genieten geblazen. Niet alleen om deze man aan het werk te zien, maar ook om zijn uitstekende platenkeus. Voor onze Rotterdamse held Perry is het dan een moeilijke opgave om de zaal nog zo warm te houden. Maar gelukkig staat hij met prima platen zijn mannetje. Toch leuk om hem te zien met een grote glimlach op het gezicht twee uur lang de tent in beweging te zien houden. Evenals Chris Liebing, die misschien op het laatst wel gevoelloos staat te beuken, maar toch op zijn manier het dak eraf blaast. Daarna rest Lowlands nog maar 1 dj, en dat is Estroe. Ze oogt gespannen, maar met haar heerlijke diepe technoplaten weet ze op een enkel foutje na het Lowlandsfestival 2004 in stijl af te sluiten.


The White Stripes


Perry

volume up

Chris Liebing


Ook deze niet helemaal droog gehouden editie van Lowlands gaat de boeken in als een goed verlopen festijn. Overal waar plassen ontstonden, werden houtsnippers gestrooid. Dat zorgde voor een goede doorstroom van mensen. Buiten dat was het culinaire aanbod wederom keurig verzorgd en het sanitair ook wel weer redelijk te doen. Genoeg reden dus om uit te kijken naar een volgende editie van het Lowlands festival.

Silent Disco


MTV Summercamp

raket lek

Love2Party facts
Opvallend: het toch nog (door 1 stage minder) technisch uitverkochte festival en de statiegeldbekers (mocht je 5 hele bekers hebben, kon je ze inleveren voor 1 munt).
Hoogtepunt: velen, maar N.E.R.D., Miss Kittin en Jeff Mills voorop.
Dieptepunt: de opdringerige bekerrapers.
Toiletten: lekker fris toch op Lowlands?
Bar: 1 munt: 1 euro! Biertje: 2 munten, mix: 4 munten, coctail: 6 munten
Drank/eetvoorziening: altijd geweldig, dit jaar was er een samenwerkingsverband met La Place aangegaan.
Decors/entertainment: De Lowlandsdecoratie is prachtig om te zien. Van de vetste visuals achter de stages tot de versierde lichtmasten op het terrein.
Eindoordeel: 8 +



De fotograaf en de schrijver hebben elkaar tijdens de drie dagen slechts enkele keren gezien. Vandaar dat de foto's en het verhaal enigszins verschillen. Het aanbod is zo groot dat natuurlijk nooit alle acts bezocht kunnen worden. Leef je daarom rustig uit in het forum.

Meer love2party Lowlands 2004-ervaringen via
Op kaplaarzen kun je lekker dansen!

LINKS
Het Love2party Lowlands 2003-verslag 1e deel Wachten alleen bij de ingang (eerste indruk) en het 2e deel Het leven is mooi, mits je er oog voor hebt

De eigen site van Lowlands
Beleef alles (beeld&geluid) nog een keer via 3voor12 Lowlands

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws