Now & Wow @ Graansilo - Rdam

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Now & Wow schudt concurrentie wakker


Now & Wow heeft zijn plekje in de Graansilo gevonden. De try-outs (zie foto's) zijn gehouden, de laatste restjes graan weggeveegd. Natuurlijk wordt er weer met veel modder gegooid, vooral via ons forum. Dat zijn over het algemeen geen bezoekers, maar veelal gefrustreerde concurrenten. Een trieste constatering? Welnee! Laat ze maar lekker boksen tegen elkaar. Dat levert meer strijd, dus betere clubavonden op.

Tekst: Marcel
Foto's: Jos


Het is op het moment van schrijven zaterdag 22 mei. Laten we het er op houden dat Now & Wow vanavond 'gewoon' open is en niet weer beginnen over een (on)officiele openingsparty. Now & Wow heeft patent op het geven van 'allereerste' en 'allerlaatste' feesten. Sterker nog: daar zijn er de laatste twee jaar meer van geweest dan reguliere avonden. Vele malen werden we immers 'besodemieterd' om voor de laatste keer naar het St. Jobsveem te komen. De bloemenverkoper bij ons op de hoek heeft zich dood gelachen toen we voor de 20ste keer bij hem een aantal bosjes kwamen scoren om het voltallige personeel te bedanken voor al die geweldige avonden. Ach, laten we Ted en consorten het voordeel van de twijfel geven. Ze zoeken gewoon altijd een goed excuus voor een feestje.




Met de Graansilo begint Now & Wow aan een schone lei. Nou ja, schoon. Soulpunkers on Discospeed, Flirt, Bimbo, de succesvolste concepten blijven bestaan. Dat geldt ook voor de muzikale invulling. Als je goed hebt gedraaid op het St. Jobsveem, dan mag je 'een graantje meepikken' in de Silo op zuid. Dat betekent dat je als bezoeker geregeld kunt luisteren naar sets van Remon Laqroix - tevens verantwoordelijk voor de dj-boekingen, Benny Rodrigues, Roog, Hitmeister D, Roog en Jip Deluxe. Ook zal een aantal buitenlandse dj's, waaronder Felix da Housecat en Jack de Marseille, een paar keer per jaar de metro naar station Maashaven nemen om aan de slag te gaan.




Is dit nieuws voor ons publiek, bedenkt ondergetekende zich nu? Waarschijnlijk niet. Maar wat maakt het uit? Er is weer een nieuwe club om over te schrijven, daar zijn ook wij persmuskieten mee gezegend. Publicaties over Now & Wow leveren altijd heftige discussies op in ons forum. Dat is goed, maar soms zijn ze zo heftig dat wij de boel moeten verschonen. En dat is dan weer een slechte zaak. De mensen die zich bedreigd voelen door Now & Wow zijn het ergst. Bij hen verschijnt zo'n rood mannetje met een drietand op het scherm dat zegt: 'jongen, schrijf eens wat negatiefs over Ted, Lacroix, die doorbitch of wie dan ook! Iedereen is zo positief. Dat kan toch niet?' Zo ontstaan vele, onderbouwde kritieken die wij zo snel mogelijk verwijderen. Hiervoor moeten wij helaas optreden.




Wat willen we nu eigenlijk zeggen? Dat een discussie over een organisatie - in dit geval Now & Wow - altijd goed is. Zelfs dance-veteraan Ted Langenbach neemt alle kritieken serieus. Want je wordt pas goed in je vak, als je je zwakheden kent. Langenbach en zijn staf beseffen dat als geen ander. Wat Love2Party hen aanraadt? Dat zit hem in de programmering. Boek eens wat minder voor de hand liggende dj's. In West Europa lopen vele topmuzikanten rond met een CV waar de Nederlandse gevestigde dj-oorde de hik van krijgt. En het ironische is: ze zijn vaak nog goedkoper ook!? Voor meer informatie weten jullie ons te vinden. Maar goed, we dwalen af. En het is zaterdagavond. Tijd om aan een Rotterdamse clubtour te beginnen, een tocht die wellicht zal eindigen in Zuid.

Now & Wow

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws