WMC @ Miami Beach (USA), 6 t/m 10 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Nederland groots aanwezig op WMC


Kijkend vanuit het vliegtuig op de prachtige Bahamas, dringt pas goed door dat Miami Beach niet onbereikbaar meer is. De komende dagen staan geheel in het teken van zon, zee, strand en een overdosis aan kwaliteitsmuziek in de meest passende omgeving.

Tekst en foto's: Laura de Haan


Al 19 jaar is de WMC in Miami de ontmoetingsplaats voor dj's, producers, promotors, distributeurs, radioprogrammeurs, boekingskantoren en ieder ander die zich verbonden voelt met de nooit stilstaande industrie rondom dance. Meer dan 60 nationaliteiten zijn vertegenwoordigd, en naast het hoge aantal internationale dj's/producers zijn ook vele afgevaardigden uit de techniek van de muziekindustrie present.


Na de Verenigde Staten en Engeland is Nederland het best vertegenwoordigd in Miami, met zo'n 46 dj's en acts. De rol van Nederland in de internationale dancescene is natuurlijk allesbehalve klein, zo blijkt maar weer eens. Van zondag 7 tot dinsdag 9 maart wordt in het National Hotel, in samenwerking met Conamus de 'Holland Lounge' georganiseerd. Van 13:00 tot 19:00 worden hier borrels gehouden. Tevens is het een plaats waar vertegenwoordigers van de Nederlandse dance-industrie, interessante contacten kunnen maken onder het genot van een stukje Hollandse Kaas.


In de Holland Lounge, waar vele Nederlandse dj's draaien, is er een folder beschikbaar met daarin informatie over alle Nederlandse dj's en acts, vertegenwoordigd op WMC. Ook wordt alvast aandacht besteed aan het Amsterdam Dance Event, dat dit jaar van 13 tot 21 oktober zal plaatsvinden. Een cd uitgegeven met acts - allemaal van Nederlandse bodem - is er voor alle geinteresseerden, dit alles ter promotie van de "DutchSound".

Het aantal feesten en poolparty's dat gehouden wordt tijdens de WMC in het grote assortiment Hotels, Clubs en Lounges op South Beach, is enorm. Een overzicht van alle events, gehouden tussen donderdag 4 en woensdag 10 maart, neemt maar liefst 68 pagina's in beslag. Een ding is zeker: keuzes moeten er gemaakt worden. Om toch zoveel mogelijk mee te pakken is er 's middags de gelegenheid om poolparty's te bezoeken of deel te nemen aan de seminars en workshops. Seminars en workshops omvatten de meest uiteenlopende onderwerpen uit de dance-industrie, zoals remixing & editing, demo listening workshops en dj contests met dj-talenten.


De meeste poolparty's beginnen rond 12 uur 's middags en duren tot een uur of 10 's avonds. Tenminste, als de politie de prettige aangelegenheid niet eerder onderbreekt vanwege geluidsoverlast. Helaas komt dit geregeld voor. Terwijl wij in ons land de eerste mooie zomerdag voorlopig nog niet zullen krijgen, is er in Miami al een overvloed aan zon. Samen met de beste housebeats, een hangmat of een stukje zand om op te dansen en je dag kan niet meer stuk.


Na de poolparty's is er genoeg tijd om iets te eten en je klaar te maken voor de avond in de clubs of hotels waar zeer sterke line-ups zijn gerealiseerd. Neem nu de Crobar, met in de grote zaal Tony Humpries, Tedd Patterson en 'Little' Louie Vega, en in de andere zaal de Magic Sessions, met het Soulfuric-label, gepresenteerd door oa. Brian Tappert, John Julius Knight, Jask, Copyright, Grant Nelson en Sheldon Prince. Genoeg nieuwe namen die indruk maken, waarvan Jask er eentje is. Hij draait een ontzettend sterke set vol met energieke, soulvolle house.

Ook de zaterdagavond in Jade is zeer zeker de moeite waard. Daar treedt een aantal producers van Naked Music op, zoals Miguel Migs, Mauricio Aviles en Andy Caldwell. Andy Caldwell is onlangs een eigen label 'UNO' gestart, als dochterlabel van het opkomende Engelse Inspirit Music. Naast deze dj's zijn ook de zangeressen Amma, Gina Rene en Lisa Shaw te bewonderen. Laatstgenoemde zorgt ervoor dat de tranen in de ogen van menig bezoeker brandt, tijdens een van haar beste songs: 'Always'.


Natuurlijk vinden er veel meer feesten, waarover je niet raakt uitgepraat, plaats. Tot in de late uurtjes bevinden we ons dan ook in verschillende clubs om te genieten van de beste house-sets, gedraaid door de internationale dj-top. Volgend jaar zijn wij er zeker weer bij. Of deze conference wederom in Miami zal plaatsvinden, is nog maar de vraag. De organisatie is namelijk al enige tijd bezig met het zoeken naar een andere locatie. Plaatsen als Las Vegas en Puerto Rico zijn al genoemd, het is alleen de vraag of ze beschikken over zo'n groot assortiment aan clubs, hotels en lounges als Miami Beach.

WMC

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws