Heropening Lexion - Westzaan, 3 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Topdrukte bij heropening Lexion


Ongeveer twee jaar nadat het oude pand in rook was opgegaan, werd de Lexicon afgelopen vrijdag heropend. Dit werd gevierd met niemand minder dan de huidige nummer 1 van de wereld: DJ Tiesto.

Tekst: Robert Jan
Foto's: Jos Kottmann



Voorafgaand aan de opening voor het publiek was er eerst een ontvangst voor genodigden. Buiten werd vips en pers welkom geheten door een steltloper die iedereen een hand gaf en veel plezier wenste. Binnen vielen de mooie decoraties en het goede geluid op. DJ Jose nam de eerste platen voor zijn rekening. Hij werd later opgevolgd door Lester.


Tegen half elf werd door een zeer mooie act het Lexion-logo op het podium onthuld. Hierna volgden enkele speeches waarin iedereen werd bedankt voor de support van de afgelopen jaren. Vervolgens was het tijd voor champagne en ging Lester verder met zijn uitstekende set. Dit was ook het tijdstip waarop de Lexion officeel weer open ging voor het publiek. Het werd al snel gezellig druk.


Na een eveneens prima set van Stephan kwam om twee uur de man achter de decks waarvoor velen waren gekomen: DJ Tiesto. Helaas werd het in de zaal erg druk en benauwd. Gelukkig zijn er in de Lexion meerdere zalen. Boven werd er heerlijk gedraaid door onder andere DJ Jip Deluxe. In deze zaal kwamen heerlijke klassiekers zoals 'Give It Up' (Goodmen) en 'Show Me Love' (Robin S) voorbij. Absoluut hoogtepunt in deze zaal was Donna Summer's 'I feel love'. Hier waren ook leuke acts te zien.




Terug in de grote zaal was Tiesto net bezig met het afsluiten van zijn set. Uiteraard gebeurde dit met megahit 'Traffic'. De populaire dj ontving een luid applaus, en ondanks de enorme drukte had het publiek duidelijk van zijn set genoten. Na Tijs was het aan Jochen de eer om nog even door te gaan tot in de late uurtjes.


Pluspunten: prima geluid, mooie aankleding van de club, goede sfeer
Minpunten: vooral tijdens Tiesto te druk, de rookmachine werd te veel gebruikt (soms zag je echt helemaal niets meer), de prijzen: 2,75 voor een munt is toch echt te veel van het goede!


Lexion

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws