On @ Off-Corso, R'dam - 12 juli

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Dj Q: 'Music is My Life'


Zijn producties zijn super. Grootheden als Derrick May, Lil'Louis en Carl Craig draaien zijn platen. We hebben het dan over Mr. Glasgow Underground, ook wel bekend als DJ Q. Een persoon die zijn muziek laat spreken voor zichzelf. Dat alleen telt, vindt hij. Zijn muziek sprak boekdelen, en bereikte een ieder in de zaal. Tot gevolg: een enthousiast publiek dat alleen maar meer en meer funky tech house sounds wilde horen. DJ Q: hij is geen Old Skool of Nu Skool. Hij is een True Skool DJ!

Tekst en foto's: Nash


Op het programma stonden Joachim, DJ Q en Phonopunk. Deze dj's zitten ongeveer op dezelfde golflengte qua sound. Ondergetekende kwam binnen tijdens de set van de uit Glasglow afkomstige dj. De muziek kwam in het begin wat relaxed over. Een redelijk gevulde zaal met dansende mensen zorgde voor een perfecte chill out sfeer. Kenmerkend aan Off_corso is dat je er ook lekker kan chillen, links en rechts van de dansvloer. Maar daar is niet waar de meeste mensen voor komen. Feesten! Dat is waar ze voor komen. Later op de avond toonde het publiek meer en meer enthousiasme voor de muziek. Het duurde dan ook niet lang, of het enthousiasme veranderde in gretige feestgedrag. Dat ging gepaard met handgeklap, hard gejuich en geschreeuw. Het publiek ging los.








De platen van Q spraken boekdelen. Afwisselend met wat oude hitjes zoals "We Are One" wist Q je tot meerdere muzikale hoogtepunten te brengen. Aan zijn glimlach op zijn gezicht kon je zien dat hij het erg naar zijn zin had. Met een ijskoude Heineken werd zijn zin alleen maar meer versterkt. De 28-jarige Paul Flynn, zoals zijn echte naam luidt, is geinspireerd door Carl Craig. Voor hem is hij de meest inspirerende producer in de wereld. Bij de allereerste set van Carl Craig in de Industria kwam Paul Carl tegen. Dit was voor hem heel speciaal. Paul omschreef zijn ontmoeting met Carl alsof je een ware jazz fan bent en Miles Davis gaat ontmoeten.







Winnaar van Diesel-U-Music Awards: Phonopunk stond ook op het programma. Deze resident dj van de Tumult in Abcoude stond na Q op het programma. Na de heerlijke set van Q, begon Phonopunk zijn set met het nummer "Got the beat on the drums bang, got the beats on the drums bang bang" De Bangs kwamen erg hard aan wat het tot een hele energieke begin gaf aan zijn set. De hele set was goed. Met hier en daar wat scratches, had Phonopunk er veel zin. De man stond lekker swingend achter de wheels of steel. Maar aan alles komt een einde, dus rond de klok van 05.30 ging het muziek uit en was het einde oefening. Einde On. OFF naar huis en volgende week meer muziek plezier met Honey Dijon uit Chicago, vergezeld van Brian S.





Joachim en Dj Q gaan beiden van de zomer voor Isle of MTV draaien. Dj Q in Italie en Joachim in Albufeira, Portugal. Zij zullen staan naast grootheden Derrick May, Funk d'Void, Victor Duplaix, King Britt , Kurtis Mantronix en nog veel meer. Deze avond was een soort opwarmer voor het grote gebeuren in Italie en Portugal. Dus houd MTV in de gaten!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws