Mr C @ Las Palmas, 8 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

The Shamen himself in Las Palmas

Het is tegenwoordig een gewoonte dat wanneer er een feestdag is, de avond ervoor alle clubs een bijzonder feestje organiseren. Zo ook de avond voor 2de pinksterdag. De Rotterdamse club Las Palmas heeft de uit Engeland afkomstige dj mr. C geboekt. Aangevuld met Richard en resident Edwin Bazen lijken dit voldoende ingredienten voor een leuke avond. Mr. C is gedurende de afgelopen jaren met name tijdens de Future-avonden in Nighttown te horen geweest. Vele malen is dit een prima combinatie gebleken. Benieuwd hoe de combinatie met Las Palmas gaat uitpakken.

Tekst:Kirsten
Foto's: Niels




Mr. C is al een tijdje bezig in de dance-wereld en kan met recht een oude rot in het vak worden genoemd. Wie kan zich niet de typische jaren 80 band The Shamen (mr. C was hun frontman) herinneren die met 'Move any Mountain' en 'Ebeneezer Goode' vette hits scoorde. De band was de voorloper van de grote dance-acts van vandaag als de Chemical Brothers en Underworld. Tijdens zijn Shamen-periode begint mr. C een eigen label 'Plink Plonk' en in 1996 wordt hij mede-eigenaar van inmiddels Londons meest bekende club 'The End'. Twee dagen na de opening wordt het label 'The End' opgericht waar artiesten als dj Sneak, Layo en Buschwaka! (en natuurlijk mr. C himself) platen op uitbrengen.




Terug naar Las Palmas: Richard mag de avond openen en met zijn duidelijk door dj Dimitri geinspireerde set weet hij het publiek aardig op te warmen. Ondertussen is het in het Go Play-cafe een drukte van jewelste. Daar bevinden zich de zogenaamde oudere jongeren die uit hun dak gaan op house-classics van weleer. Er hangt in ieder geval een prima sfeer! In de grote zaal is mr. C inmiddels begonnen aan zijn set. Met oude en wat recentere tech-house platen laat hij zien dat hij binnen dit genre toch wel een van de beste dj's is. Minpuntje: een plaat als 'Sunshine' van Tomaz & Filterheadz hebben we echt wat te vaak gehoord.




Rond 4 uur is de grote zaal van Las Palmas helaas al weer behoorlijk leeggelopen. Het feit dat het op geen enkel moment van de avond echt vol is, bewijst maar weer dat de dance-liefhebbers van nu te veel verwend worden. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke feesten en goede dj's dat het moeilijk is om een keuze te maken, laat staan om een feest uitverkocht te krijgen. Mr. C weet de sfeer van de Future in Las Palmas niet terug te halen, maar al met al is het een prima avondje!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws