Flirt @ Now & Wow, R'dam 29 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports



(Pride) a deeper love, (Pride) a deeper love, (Pride) a deeper love Woah woah woah woah
People let me tell you, I work hard every day, I get up out of bed, I put on my clothes
'Cause I've got bills to pay , now it ain't easy, but I don't need no help, I've got a strong will to survive, I've got a deeper love, deeper love, deeper love inside and I call it...
Pride (a deeper love)


Ik ben er nog schor van. Heerlijk meebleren op de beste platen van de helden van deze avond: Golden Wonder Boy, Hitmeister D en Real el Canario. Superlatief op superlatief, je de kans niet gevend bij te komen. Ongelofelijk lekkere nieuwe en ouwe muziek zonder oudbakken nostalgisch of te simpel populair te worden. Iedereen dansend aan het lachen.

Tekst:FF Erik
Foto's:Paul




Het was druk in de Now & Wow. Deze FLIRT was door de vele mensen die deze club een warm hart toedragen uitgekozen als de plek om de Koninginnenacht te vieren. Duizenden hebben voor de deur gestaan, maar doordat het personeel alle zeilen bij zette verliep het ordelijk en naar omstandigheden vlot. Gelukkig maar, stel dat je het gemist had. Het leken de MTC-rijen van half jaren '90 wel.

Wat ook met een MTC te vergelijken was, waren de arbeidsintensieve decors met acteurs die energieke of juist passieve personen uit de showwereld of wereldpolitiek uitbeelden. Verbazingwekkend hoe ze het vol houden om zonder pauzes een bepaalde ingenomen rol te spelen. Het ODOLS-meisje dartelde zo in het rond, dat foto's van haar nemen bijna onmogelijk was. Lekker ook die gebarbecuede Hema-rookworst van Hitler en grappig de scene in een nagebootst stuk vliegtuig.



In de Now waren in een volledig wit decor achter de sterk draaiende dj's Cleon Macnack, Benny en Lacroix en de beste mc die ik ken MC Bunty, een soort oorlogstaferelen te zien. Uit naam van de vrede uiteraard. War is not love. De drukte zorgde in de eerste uren voor het bekende mierenhoop effect, maar nadat iedereen eindelijk een keus gemaakt had onstond een gelijkgestemd, druk en erg warm geheel. Slechts lopen als je dorst krijgt of echt moet plassen is het beste. Dat zou iedereen toch moeten weten? Zeker de vaste klanten. Mijn devies: Kies je plek en heb het daar leuk.

Het was een bonte verzameling van jonge en oude Now & Wow-ers. Een gezonde mengeling van 35+ -ers die de hun house-lustrum ruim overschreden hebben, maar nog zo graag een keer los gaan, een tussengroep die door hun leeftijd gebonden later inhaakten op datgene wat succesvol gestart was en de jongste, verse generatie danceliefhebbers van de laatste paar jaar.



De ouderen hebben over het algemeen ruim ervaring en proberen hun pieken van weleer te bereiken. De verbetenheid, al of niet geholpen door hulpmiddelen, dit niveau te bereiken fascineert mij. Is het dan een pijnlijke vertoning van lichtverkreukelde partygangers? Nee, ik vind ze mateloos interessant om hun levenservaring en ze hebben het recht hier te staan. Dit zijn de pioniers van weleer die in een Nighttown stonden toen heel stappend Nederland nog met verschraald bier tegen een bar stond te hangen met bijvoorbeeld Rene Froger op de achtergrond. Deze meiden liepen rond in de prachtigste galajurken in een van godverlaten HAL-gebouw toen de Erasmusbrug nog niet eens verzonnen was en de Kop van Zuid te bereiken was via hobbeldebobbel kades vol diepe plassen en gure winden. 'Those were the days my friend', maar men moet ook vandaag nog scherp blijven.

De tijden zijn anders maar de lol niet. Die is tijdloos. Het overgrote deel was uiteraard van de tweede generatie die het wel kent, maar er net niet bij was en de jongsten, die niks hebben met MTC in de HAL of bijvoorbeeld Molendijk in Nighttown. Maar des te meer met de feestjes zoals Gers of bijvoorbeeld FLIRT. Deze groep gaat onbevangen en onbevooroordeeld naar een party. Waarom? Daarom. Gewoon omdat je er lol kan hebben, je er lekker kan dansen in de hipste outfits, omdat je vrienden en vriendinnen gaan en vooral omdat je misschien iemand spannends tegenkomt. Heerlijk toch? Wat kan het leven toch vrolijk simpel zijn.



De tijd vloog om. Te vaak heb ik de dag na een party spijt dat ik niet langer met iemand sprak, nog even bij dj. Zus of bij bekende Zo gebleven was. Of spijt dat ik niet wat dieper ingegaan ben op iemands signalen. Het is niet eerlijk. Ik was bij Flirt om kwart over elf binnen en vertrok als een van de allerlaatsten. En dan toch nog het gevoel hebben dat het omgevlogen is. Hebben jullie dat nou ook altijd? Je kan in deze gevallen het beste gewoon maar blij zijn met wat je allemaal gezien en beleefd hebt. Koester dat zo lang mogelijk. Daar waar jij was was het altijd het leukste.



Wanneer krijgen we weer een kans om op deze unieke plek feest te vieren zoals dat alleen maar hier kan? Zoals ik al over Speedfreax zei, deze party's zijn met niets te vergelijken. Het basisconcept is zo sterk dat het overanderd toch met zijn tijd meegaat. Geruchten over de voortgang van deze club zijn er genoeg. Zouden we nu echt voor het laatst hier gedanst, gezweet en gelachen hebben? Of kan het misschien over enkele weken weer? Gaan we aan het einde van dit jaar naar een compleet nieuwe Now & Wow (& How) in de graansilo? Of komt er wellicht een totaal ander idee? De mensen die erachter zitten hebben een dusdanige vastberadenheid en onaflatend enthousiasme dat het haast niet bestaat dat dit nu echt het laatste feest van Now & Wow was.

Maar, eerst zien, dan geloven en in de tussentijd flink hopen.
Ik wens ze alle succes met de voortgang!


Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws