Supernatural @ Off Corso, 4 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

De jaren van keramiek, makramee en kleien aan de basis. De tijd van ik ben okee, jij bent okee. Kreatief met kurk met Peter van de Pood, die met zijn synthetische hobbylijm en het universele hobbymes (altijd van je af snijden) lekker met het basismateriaal aan de gang is.

Wat heeft dit met Super Natural te maken ?
In het decor proefde ik die happy jaren '70. De tijd waarin alles mocht en niks hoefde. Niet te verwarren met het uitgemolken voorgekauwd melige van Wipneus & Pim. Welliswaar uit dezelfde periode, maar nee. Dank je feestelijk.

Ik bedoel hier een oude maar frisse seventies-sfeer van hoge kwaliteit, die Warm, Sexy & Soulful is. Een manier van uitgaan. De Utrechtse organisatie Super Natural geeft gemiddeld 6 keer per jaar feesten in Antwerpen, Utrecht, Eindhoven en Rotterdam. Ze bieden: funky musique, dizzy & fresh lifestyle supplies, retro de luxe environment, deja nu feel, freeky visuals and warm decorations.

Tekst : FF Erik
Foto's : Sander & Alex

Veel van de gebruikte retro-gordijnstoffen met een psychedelisch dessin herkende ik van vroeger bij ons thuis of bij vriendjes van school. Sterker nog, in de lerarenkamer op mijn lagere school hingen zulke gordijnen!
Zitzakken, rijstpapieren lampenkappen, bloemen, kunststof bolpanelen, een seventies cocktailbar, SN-merchandise en als smaakmaker de beelden van VJ Out Of Order met fraaie Starsky & Hutch-like achtervolgingen door de heuvelachtige straten van San Francisco, wiebelende billen in strakke pantalons en ga zo maar door. Een dergelijke metamorfose van de Off Corso heb ik nog niet eerder gezien. Prachtig! Ze waren er dan ook erg lang mee bezig geweest.Net zoals met de aankleding heeft Super Natural hoge kwaliteit geboekt met dj Malente (Duitsland) en resident dj Le Funkubine. Deze twee draaiden vloeiend om en om een paar plaatjes. "Met Le Funkubine komen de voetjes van de vloer en het hoofd in de wolken", las ik ergens.

De zaal leek eerst nog op een gewenste hoeveelheid spaghetti die je in een pan met ruim kokend water zet. Onderin worden de slierten week en wendbaar, maar overal zitten nog stijve stukken. Met voorzichtig aanduwen en geduldig roeren (pas op voor overkoken) komt het geheel na enige tijd in een flexibele en swingende staat.
Zo ging het vrijdagavond ook.De meesten stonden er vroeg op de avond bij alsof ze een of meerdere harken ingeslikt hadden. De rookmachine, durf en (vooral) alcohol waren nodig om van een dansende menigte te kunnen spreken. Toen het echter ging, ging het goed.

Niet vreemd, met zulke aanstekelijke 'funk-fuelled grooves'. Mochten jullie Dj Malente ergens op een flyer zien staan, dan loont het zeker de moeite erheen te gaan. Deze muzieksoort klinkt uiteraard niet nieuw, sterker nog, hij klinkt oud. Maar niet oudbakken. Het is kakelvers en gaat erin als koek.

Wil je weten waar Malente (=trouwens een klein plaatsje in Duitsland waar hij geboren is) draait kijk dan op onderstaande site. Je kan daar zelf ook plaatjes van zijn laatste cd 'No Risk No Funk' mixen op 2 draaitafels, compleet met effecten. Dikke pret !

Dj Le Funkubine is vaker in ons land te horen. Grappig figuur met een aanstekelijke bevlogenheid. Muziek met diepgang. Zorgvuldig bijelkaar gezocht uit allerlei periodes en uit verschillende hoeken van de wereld. Jammer dat het in de lounge bleef bij wat luisterende passanten (effe plassen bij Thea).
Wat ik er gehoord heb (The Pornbrothers) klonk goed. Een beetje een sound die lijkt op die van Ron Wood, maar toch weer anders. Met een verdubbeld aantal bezoekers hebben de lounge-dj's volgende keer meer dansende toehoorders, denk ik.

De voorkeur voor de vrijdagavond als betere uitgaansavond is weer bevestigd. Net zoals bijvoorbeeld bij GERS van 7 maart jl. (let op: 2 mei is er weer een GERS) zijn de mensen enthousiaster. Ze hebben er duidelijk zin in.

Het was mijn eerste Super Natural.

"It's better than buying new shoes", beloofden ze op hun site. Nou inderdaad. Het verbaasd mij zeer dat deze party niet veel drukker bezocht is. Juist in Rotterdam zou je rijen Funky People voor de deur verwachten. Onbekend maakt onbemind.

Ik wil speciaal nog de twee spectaculair dansende jongens noemen: Rens en Gerald. Met veel bewondering gadegeslagen door (vooral de vrouwelijke) gasten. Dat was genieten!
Wanneer de volgende editie van Super Natural in Rotterdam weer is weet ik niet. Wel zijn er party's op 18 april in Tivoli in Utrecht en op 20 april in De Rechter in Eindhoven (Easter Lovers Fever). Jullie horen er nog van . dat durf ik te beloven.LINKS

Supernatural
DJ Malente

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws