Salsa Lounge @ Hotel Arena - Adam, 30 maart

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Veel geflirt en een zwoele sfeer op Salsa Lounge...


...Zo ook afgelopen zondag op Salsa Lounge in het Amsterdamse Hotel Arena. Je ziet het steeds vaker terugkomen, op zondagavond om ca. 21.00 uur lijkt het wel zaterdagnacht 03.00 uur. Verschillende zalen die bomvol staan met dansende mensen. Menigeen staat lekker te genieten van zijn of haar drankje, ondertussen stijgt de temperatuur naar een tropische hoogte.

Tekst en foto's: Tim



Bij binnenkomst had de kleine vrouwelijke dj La Oonagh de zaal al goed naar haar hand weten te zetten. Garage en Latin met een hoog gezelligheids en dansbaargehalte, voerden de boventoon. Een minpuntje van de tweede zaal is het geluid. De kwaliteit is verre van goed, terwijl in de grote zaal er een super mooi EAW systeem hangt.

Roog nam de show na La Oonagh over. Deze man staat synoniem aan Garage en Latin en wist het aanwezige publiek dan ook te tracteren op een goede set. Met veel vocale en zeer ritmische muziek werd zelfs af en toe een salsadansje gewaagd. Hierna nam het duo D-Rashid Ft. Andrei Russo het roer van Roog over. Ik heb deze mannen al vele keren aan het werk gezien, en iedere keer valt het me weer op dat de show die ze neerzetten erg goed is. De platen zijn niet bijzonder, die worden door meerdere dj's gedraaid, maar in combinatie met de percussionist, klinkt het allemaal erg aanstekelijk en zeer vrolijk.



Uiteraard kon je ook aan het overdonderende geluid onstsnappen en even bijkomen in het restaurant of boven in het lounge gedeelte. Maar voor het echte salsawerk moest men in de grote zaal zijn. Daar lieten de echte liefhebbers zich helemaal gaan. Het leuke van de Salsa dansen is dat de mannen de vrouwen uitnodigen voor een dans zonder - in eerste instantie dan - verder bedoelingen of moeilijke versiertruuks. Hierdoor zie je dus veel afwisseling in de koppels en draaide het in deze zaal maar om 1 ding: zoveel mogelijk met diverse partners dansen.





De volgende salsa lounge zal plaatsvinden op 20 april in Las Palmas Rotterdam. Brian S, D-Rashid ft Andrei Russo en Little Tim zullen acte de presense geven. In de Salsa zaal staan Real el Canario en Mauri. Uiteraard mag Love2party weer de nodige kaarten weggeven dus houd de site in de gaten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws