Octave One @ On Off_Corso - Rdam, 15 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Drie broers brengen geloof, passie en gedrevenheid samen in wervelende muziekshow!


Afgelopen zaterdag was er weer veel te doen voor de Rotterdamse nachtvlinders. Vooral binnen het genre Detroit techno. Kevin Saunderson draaide tijdens het Pulse feest in de Van Nelle-fabriek en Octave One trad live op in Off_Corso. Een dj-set tegenover een live-act. Geen gemakkelijke overweging om de juiste keuze te maken. Maar wanneer je mee neemt dat Octave One momenteel topmuziek produceert en bovendien niet zo vaak in Nederland te aanschouwen is dan hun leermeester, maakt het de keus wat gemakkelijker. Op naar Off_Corso!

Tekst: Iddo
Foto's: Stamp






Daar aangekomen worden we in de lounge opgevangen door Sander & Tim van ons eigen Love2Party dj-team. Alhoewel ze vlak bij de uitgang gepositioneerd staan, hebben de platen een zonnig karakter. Dat ziet er tegenstrijdig uit, wanneer je Tim in trui en een dikke jas achter de decks ziet staan. Het verklaart in ieder geval een hoop over de heersende temperatuur in de Lounge. Een koude tocht overheerst wat de mensen in een mum van tijd de grote zaal in jaagt. Daar is de temperatuur in ieder geval beter. Dit is niet alleen het gevolg van een brandende kachel, het grootste aandeel wordt geleverd door dj El Casa. Hij creeert een ambiance die een en al aan Detroit gerelateerd is. Warme soulvolle klanken verspreiden zich door de ruimte. Mixtechnisch loopt het niet optimaal, maar het zijn de mooie platen die het hem doen! Het publiek is klaargestoomd voor de ware Detroit sensatie van vanavond...





Want een sensatie mogen we de familie Burden wel noemen. Met hun bloedmooie Detroit techno hebben ze het afgelopen jaar veel bekendheid verworven, al is dat alleen al vanwege de hit 'Blackwater'. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen, als de begroeders Burden een voor een het podium op komen: Lawrence, Lenny en Lorne. Zonder al te veel blikken en blozen nemen ze plaats achter een oase aan apparatuur. De aanwezigen houden met spanning hun adem in op wat komen gaat. Wanneer de eerste beats de ruimte in worden gejaagd, maakr de eerder aanwezige spanning plaats voor intense vreugde. Via subtiele wegen bewandelen de gebroeders de eerste muzikale hoofdstukken. Waaronder veel tracks van het onlangs uitgebrachte mixalbum 430 West presents Back To The Rhythm, gemixt door Lorne 'KSR' Burden.





Off Corso wordt overspoeld met fraaie, emotionele Detroit techno. Wanneer de Octave One-remixen van John Thomas' 'Working Knight' en Innercity's 'Big Fun' voorbij komen, stijgt de temperatuur in de grote zaal nog een graadje. Wat weten de drie gebroeders zich passievol te presenteren! Ze laten horen wat het resultaat is wanneer je geloof, passie en gedrevenheid via je muziek nader tot elkaar laat komen. Het is een mengelmoes van Detroit techno en aanstekelijke vocalen. Het eindoordeel is duidelij: een kort maar krachtig optreden. Als toegift krijgen we het vrijwel nooit vervelende 'Blackwater' nog eens te horen. Een waardige afsluiting van een erg mooi optreden. Laten we hopen dat de Burden's spoedig naar ons land zullen terugkeren. Want ze schijnen de laatste tijd veel nieuwe muziek te hebben gemaakt. Dit zal resulteren in een nieuw Octave One-album, dat dit jaar nog in de winkel zal liggen. Tot die tijd zullen we het moeten doen met deze warme herinnering tijdens een koude nacht in Off Corso.

430 West

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws