Transistor @ 013, Tilburg - 27 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Nieuw Transisorseizoen succesvol van start!

Afgelopen vrijdag ging in 013 Tilburg weer een nieuw Transistor seizoen van start. Deze avond stonden onder andere dj Dano, Acid Junies live en Billy Nasty op het programma en was er volgens de flyer een spectaculaire lasershow te verwachten. Wij reisden af naar het Brabantse land om dit met eigen ogen en oren mee te maken.

Tekst & foto's: Remko

In 013 zijn andere jaren al meerdere succesvolle edities geweest van Transistor. Een maandelijks terugkerend evenement met hoofdacts uit buiten- en binnenland, waar reeds grote namen hebben gestaan, zoals Jeff Mills, Surgeon en Kenny Larkin.
013 is voor dit evenement weer mooi aangekleed. Veel decoratie met lichtslingers en niet overheersende spots maken de zaal wat donkerder dan normaal (deco by Shine Deco). Daarnaast staan de dj's vanavond niet in de spotlights, maar moeten ze het doen met twee kleine lampjes boven de draaitafels, wat een underground uitstraling geeft.


dj Dano

Dj Dano is degene die vanavond voor ons de spits afbijt. Deze dj kennen de meeste mensen waarschijnlijk nog wel uit het hardcoretijdperk, maar hij heeft zijn draaistijl nu dus ook aangepast aan deze tijd. Een mix van techno, een beetje electro en bijna-hardhouse laat hij horen. Een combinatie die niet vaak gebracht wordt, maar wat een leuke mix blijkt voor dit moment. Hij wordt dan ook niet beschouwd als een voorproefje op de hoofdacts, want de zaal is al vol en het publiek kan zijn platenkeuze goed waarderen.


De lasershow (by Sigma Laservisions) blijkt inderdaad een niet standaard lasertechniek te zijn. Schitterende shows worden er opgevoerd, waarbij vele kleuren en patronen naar voren komen. De eerste keer dat de lasers tijdens dj Dano aanspringen, klinkt er dan ook een luid gejoel uit de zaal en is de hele zaal compleet gevuld met alle kleuren lasers. Helemaal in combinatie met rookmachines en ventilatoren geeft dit een schitterend effect.


Acid Junkies

De Acid Junkies hebben vanavond in Brabant een thuiswedstrijd en in totaal hebben zij slechts een uur voor hun optreden, wat achteraf meer dan genoeg blijkt te zijn. In het eerste half uur weten zij de zaal nog naar hun hand te zetten met vette acidgeluiden en dikke beats, maar hierna begint het redelijk eentonig te worden en missen de hoogtepunten. De vaste "Beverly Hills Cop-tune" in hun set tegen het einde zorgt nog voor wat opwinding, maar helaas is deze set over het geheel niet echt spectaculair te noemen.


Billy Nasty

Billy Nasty krijgt de laatste twee en een half uur om de avond af te sluiten. Zoals altijd staat hij zeer relaxed, gewapend met vodka-jus en een dikke joint, achter de tafels zijn werk te doen. Een stevige mix van techno en tech-house laat hij horen met hier en daar wat bekende nummers om het publiek op te jutten. Nadat hij halverwege zijn set overgaat op electro gaat het even mis. Hij let even niet op en de plaat is afgelopen... een nieuwe plaat gaat snel op, maar hij raakt helaas wel even zijn opbouw kwijt. Experimenteel laat hij electro afwisselen met vrij chaotische techno, wat gelukkig wel goed overkomt. Hierna pakt hij de opbouw dan wel weer op en werkt vervolgens naar verschillende hoogtepunten toe.


Helaas is het in Tilburg wel altijd om 03.50 uur tijd om te stoppen en dat gebeurt dan ook. Nog even snel een toegift om het af te maken en dan gaan toch echt de lichten aan. Maar aangezien gelijk vanaf binnenkomst bij dj Dano de tent al vol was en het feest aan de gang was, hebben we toch nog een lange avond achter de rug en kijken we uit naar de rest van de Transistor edities in 2003.

Noteer maar alvast in uw agenda, de volgende Transistor-events in 2003:

Zaterdag 11 januari: Phil Kieran (Skint records) + Mike Dearborn + Justin Berkovi + Noes
Zaterdag 8 februari: SLAM + Funk D'Void + live: Secret Cinema (EC Records) + Noes
Zaterdag 8 maart: Robert Hood (M Plant) + live: Scan 7 + Steve Rachmad + Noes
Zaterdag 19 april: tba
Zaterdag 17 mei: Ben Sims + Gaetano Parisio + Noes e.a

013

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws