Smirnoff Experience @ Nighttown, 21 juni

Partyscene Redactie | 11 oktober 2006
party reports

Nighttown gezellig vol op Smirnoff Experience

Dat Smirnoff inmiddels een van de grootste sponsoren is van de dancescene, zal niemand ondertussen ontgaan zijn. Dit geldt zowel nationaal als internationaal. Over de hele wereld positioneert Smirnoff zich als het drankje van de jonge clubbers. Deze hele campagne wordt in 2002 ondersteund door de Smirnoff Experience. Een initiatief waarbij over de gehele wereld topclubs worden aangedaan en waar men de creme de la creme van de internationale dj top neerzet.

Tekst en Foto's : Sander




De eerste editie in Nederland was uiterst succesvol toen in de Rotterdamse Off Corso grote namen uit de progressive wereld hun ding kwamen doen. De afgeladen club genoot daar intens van de oneindig durende breaks. Maar de hoofdmoot blijft natuurlijk het aan de man brengen van Smirnoff. Via handige marketingtechnieken lukt dit ze aardig. Eerste drankje gratis, maar dat moet dan wel een wodka-mix drankje zijn. WC's en garderobe waren ook gratis.

Aan Nighttown de eer om de 2de editie in Nederland te hosten. Deze keer was progressive het ondergeschoven kindje en was daarom present in de basement. De grote zaal was aan de techno vergeven. Grote namen als Kevin Saunderson, Trevor Rockcliff en Nick Warren moesten de mensen weer Nighttown binnen krijgen. En dat was heel aardig gelukt. Nadat 's middags al redelijk veel berichten op uw favoriete website te vinden waren die aangaven dat de heer Saunderson al om twaalf uur zou draaien, was het gros van de mensen vroeg gekomen.



Bij onze binnenkomst om half een was het daarom al goed toeven. Beneden was het de jarige Stef die de die-hard progressive liefhebbers stond op te warmen. Hier was het redelijk druk. Duidelijk was dat het grootste gedeelte van het publiek voor techno gekomen was. Boven was het inderdaad Kevin Saunderson die de zaal stond op te warmen. Heel raar om een dj van zijn kaliber zo neer te zetten. Duidelijk was dat hij na Rotterdam ook nog in Luik moest draaien. Tja, als je veel geld betaald om hem hier te krijgen dan maar gelijk optimaal gebruik van maken moet Smirnoff gedacht hebben. Beetje jammer was het wel.

Hij draaide wel echt lekkere platen maar als je net binnen komt lopen zit die juichstemming er gewoon nog niet in. De laatste keer dat ik hem zag was in Loos in Amsterdam alwaar hij 4 uur de tijd kreeg om een hele set op te bouwen en toen ging het dak er compleet af. Nu met minder tijd lukte het alleen de laatste 20 minuten om de hele dansvloer in beweging te krijgen. Future dj Michel de Hey had de dankbare taak het roer over te nemen en begon aan een hele vette set. Geen experimentele muziek, die we toch vaak voorgeschoteld krijgen in de basement, maar lekkere techno met vele hoogtepunten. Om mij heen alleen maar positieve reacties en veel enthousiasme uit het publiek.




In de basement was het Nick Warren die de vrij matte basement bezig hield. Op zich draaide hij lekkere muziek, maar meer van het soort die je thuis onderuit in de bank op een mooie zaterdagmiddag beluistert. Dat kon dus niet echt boeien. Boven was het inmiddels Trevor Rockcliff die achter de knoppen had plaatsgenomen. Nu moet ik zeggen dat ik nooit echt gecharmeerd ben van deze protoge van Carl Cox. Meestal draait hij van die 'net niet' platen. Dat was nu wel anders. Lekkere energieke techno sierden het begin van zijn set. Meer heb ik helaas niet meegemaakt want ik moest echt wat slaap gaan pakken. Zaterdag beloofde een hele lange dag te gaan worden, tijdens de dance parade van Luik.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws