Planet Rose @ Doornroosje, Nijmegen - 1 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Electro zoals het hoort!

Als er een clubavond in Nederland is die niet de aandacht krijgt die het verdient, is het de Planet Rose avond in Doornroosje wel. Al meer dan 6 jaar lang draait hier de top uit de internationale technoscene de sterren van de hemel! Aangevuld met binnen- en buitenlands talent uit aanverwante dancestromingen wordt er elke zaterdag een muzikaal zeer interessante avond gepresenteerd. In het afgelopen jaar draaiden hier onder andere: Paul Damage, Speedy J, Glenn Wilson, Justin Berkovi, Juan Atkins, Neil Landstrumm, Rino Ceronne, Tube Jerk, Angel Molina en vele anderen. De lineup is vaak vooruitstrevend te noemen, veel artiesten maakten hun Nederlandse debuut op Planet Rose. Ook heeft men goed contact met buitenlandse clubs en organisaties zoals Tresor, Moog en House of God. Al dit moois wordt ook nog eens voor een de schappelijke prijs van 8 euro aangeboden. Tel hier de vriendelijke drankprijzen en het relaxte publiek bij op en je hebt nagenoeg de perfekte avond!

Tekst & foto's: Stamp




Vanavond was een speciale avond. De hele avond stond in het teken van electro! Hiervoor was niemand minder dan de uit Frankfurt afkomstige Anthony Rother uitgenodigd. Maar de avond begon met Jan Liefhebber (L'Amour) achter de draaitafels. Liefhebber stond voor een al redelijk gevulde zaal vrolijke electro plaatjes te draaien, zelf deinde hij lekker mee op het ritme. Als eigenaar van de platenzaak Dataflow Records en labelbaas van Highlandbeats heeft hij een stevige vinger in de Nijmeegse pap. Op Highlandbeats zijn producties uitgebracht van o.a. Michael Burkat, Glenn Wilson, Ignition Technician, Lars Klein en Christian Varela. Dataflow Records is de Nijmeegse speciaalzaak voor electronische muziek. Onder de warme housy electroklanken van Liefhebber stroomde de zaal langzaam vol en begonnen de eerste mensen de voetjes van de vloer te gooien. Het publiek pakte de electro goed op.


Planet Rose zou echter Planet Rose niet zijn zonder techno. Deze keer moest de kleine zaal er aan geloven. Mark Generator (Equivalence) stond een stevige partij beukende techno te draaien bij binnenkomst. Later op de avond was het de beurt aan Julian Csar (C.E.T.) om zijn rammende, tegen tekno aan leunende stijl over het publiek te laten donderen. De hele avond was deze zaal dan ook goed gevuld met lachende en dansende mensen.




Anthony Rother

Jan Liefhebber

Om half twee begon de act waar iedereen natuurlijk voor gekomen was. Anthony Rother, labelbaas van PSI49NET die alleen, maar ook samen met mensen als Heiko Laux en Sven Veath de wereld heeft verblijdt met prachtige futuristische soundscapes en electronummers. Hij had een hele studio aan apparatuur meegenomen om ons vanavond mee op reis te nemen naar zijn toekomstwereld. De heerlijke sferische electro greep de volle zaal bij de strot en zette deze aan het dansen. Toen Rother ook nog eens begon mee te zingen/praten met de muziek verscheen er bij menigeen een lach op het gezicht die de rest van de avond niet meer zou verdwijnen. Ook Rother was zichtbaar aan het genieten! Onder luid applaus en gejoel stopte hij na een uur zijn set om het roer over te dragen aan Sterac Electronics.

Julian Csar

Mark Generator

Steve Rachmad kennen we in vele gedaanten. Als Ignatio en Scorp heeft hij wat prachtige producties op zijn naam staan. Sterac Electronics is zijn electro pseudoniem en vanavond draaide hij een exclusieve set in de Doornroosje. Als techno dj vind ik hem nogal wisselvallig draaien, meestal is het niet echt pakkend maar soms dan weet hij toch de hele boel op z'n kop te zetten. Vanavond was dat anders. Al vanaf de eerste plaat was het raak! Lekkere electro, soms wat duisterder soms wat vrolijker, kwam strak aan elkaar gemixt aan ons voorbij. De zaal bleef tot het einde goed gevuld zodat op het laatst veel mensen mee stonden te blehren op een hele vette remix van Human Leauge's - Don't you want me! Toen het laatste plaatje gedraaid was verliet Rachmad onder een welverdiend applaus het podium. Voor het publiek, waar vanaf straalde dat men het leuk had gehad, was het tijd om naar huis te gaan.


Steve Rachmad

De line-up voor de Planet Rose avonden voor de komende maand ziet er veelbelovend uit. Aanstaande zaterdag komt de Amerikaan Bob Brown (Framework) samen met resident B-Tek de grote zaal op z'n kop zetten en zijn voor de kleine zaal Heiko MSO en Ata maar nog eens uitgenodigd. De 15e komt Michel de Hey en in de backroom Twilight Circus Dub Soundsystem. De 22ste komt de Tresor True Spirit Tour voor de 2e keer naar Nederland en mogen Blake Baxter, Rok en Pure laten zien en horen wat de echte Tresor spirit is. En voor de laatste zaterdag in Juli staat Pascal F.E.O.S. op de planning!


Voor meer info zie:
Planet Rose
Highland Beats
PSI49NET