Salsa Lounge @ Hotel Arena, Amsterdam, 28 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Salsa lounge: Pure Latin thrill's

Latin is hot! In de muziek en de reclame komen we steeds meer Zuid-Amerikaanse invloeden tegen. De Amsterdamse party organisator A Venue signaleerde deze trend al een paar jaar geleden en begon met het organiseren van feestjes onder de naam Salsa Lounge.

Inmiddels is de Salsa Lounge uitgegroeid tot een maandelijks terugkerend event in Hotel Arena Tonight. Hier vindt iedere laatste zondag van de maand van 17.00 tot 01.00 uur de Salsa Lounge plaats.


Kun je niet salsa-en? Geen probleem van 17.00 to 19.00 uur is er in de grote zaal een opzwepende salsa- en tango-workshop waarna je in ieder geval de basis moves kent en je gedurende de hele avond lekker kan schuiven over de dansvloer.

In de grote zaal werden er klassieke salsa dansen gedaan door de bezoekers. Vele koppeltjes zag je van links naar rechts bewegen met allerlei pirouettes en andere soepele bewegingen vanuit de heupen. Ondergetekende raakte erg gecharmeerd van dit "nieuwe" fenomeen, dus op naar de dansschool!


In de andere zaal was inmiddels Roog begonnen met een Salsa / Latin set. Deze zaal was gevuld met mensen die het klassieke salsa dansen liever overlieten aan de wat meer getrainde salsa dansers. Al snel was ook deze zaal goed gevuld en barste ook hier het feest los.

Boven kon men loungen en zorgde de dj's aldaar voor bijpassende muziek. Van oude hip hop plaatjes tot lekkere drum & bass deden de revue passeren. Deze ruimte scheen een soort van verzamel plaatst te zijn waar bn'ers en andere hippe mensen een soort van zondagmiddag bijeenkomst hadden.

Een stukje verder kon je vanaf de bovenverdieping kijken naar de vloer waar de mensen klassiek aan het salsa-en waren, vanaf boven zag het er helemaal leuk uit.



Terug beneden beeindigde Roog net zijn set en nam D-Rashid (party-organisator & resident) over. Hij begon zijn set in dezelfde lijn als Roog, maar bouwde naarmate de avond vorderde steeds harder op. Maar in iedere plaat bleef het thema van het feest, salsa, terug komen.

De sfeer was erg gezellig mede door de klassieke salsa danszaal was het publiek wat ouder en zeer divers wat voor mij de sfeer alleen maar bevorderde. De mensen kwamen duidelijk voor de muziek en om feest te vieren en dat werd dan ook door goed gedaan.

De volgende Salsa lounge party is 26 mei a.s.
Dit wordt een speciale editie want gedurende deze avond wordt de nieuwe latin essential cd mixed by quiten de rozario ge-released.
Line-up:
Strictly salsa lounge: dj's mauri & miguel
Latin house: dj's quinten de rozario, D-Rashid, Andre Russo
Chill attic: the diaz brothers
Curious cuisine: ahmed sahib, jort de snoo

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws