Extrema Beautiful @ Koningshof Veldhoven - 9 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Tien jaar Extrema, dat moet natuurlijk gevierd worden!

Zaterdagavond een uurtje of 8. Ik ben onderweg vanuit Haarlem naar Eindhoven. Het weer is zo 'beautiful' dat ik even bang ben dat ik het niet zou halen. Om 9 uur eerst even afgesproken met een vriend in MEZZO een bijzonder mooi en sfeervol ingericht lounge cafe, waar ze veel te lekkere banken hebben. Ik zie aan de menukaart dat hier een Extrema diner is. Niet zo vreemd, want al snel wordt mij duidelijk dat MEZZO als uitvalsbasis voor Extrema wordt gebruikt.

Een uurtje later parkeer ik de auto op de parkeerplaats van de Koningshof, een voormalig klooster even buiten Veldhoven. Hier is vanavond het eerste evenement ter gelegenheid van het 10 jarige jubileum van Extrema. Tien jaar, dat moet natuurlijk gevierd worden! Extrema, met als logo het zeepaardje ten teken van liefde en respect, neemt ons mee op een muzikale reis door de tijd. Kosten nog moeite zijn gespaard, zal blijken!


Alison Marks

Barth Hendrix

Dexter G

Dimitri


Don Londi

De binnenkomst is vlot, zowel op de parkeerplaats als bij binnenkomst is er nauwelijks een rij. Ook de jassen zijn snel opgehangen. Het zalen complex is opgedeeld in 4 area's: Past, Present, Future en Understand We gaan eerst maar eens een kijkje nemen in de toekomst. De grootste zaal is voorzien van een groot podium in het midden van de zaal. Hierop staat de DJ omringt door twee kleine danspodia. Rondom staan tafeltjes met stoeltjes, mooi gedekt en met kaarsjes. Dimitri is bezig de zaal wat op te warmen.
Wij nemen een kijkje in Understand. Ook hier worden alle verwachtingen overtroffen. De chill-out is van alle gemakken voorzien. Kraampjes, minicasino, lounge gedeelte, grote videoschermen, een bar en 'the painting'. Dit project moet alles uitdrukken waar Extrema voor staat, liefde, respect, mondig worden, over de grens gaan etc. Het is de bedoeling dat dit project op Extrema on-line wordt geveild voor een goed doel. Een beetje jammer dat de mooie tekeningen die aan het begin van de avond er op worden gezet aan het eind van de avond onder een dikke smurrie van verf zijn komen te zitten. Dit lijkt niet helemaal de bedoeling van de achterliggende gedachte.




In de Past is Remy bezig aan een heerlijke technoset en ook hier is de aankleding een verademing. Dit heeft uiteraard te maken met The-Art-Competition waarbij een aantal teams of personen diverse kunstwerken presenteren. Deze kunstwerken worden op grote podia tentoongesteld. De uiteindelijk winnaar is me helaas ontgaan! Om 0:30 is het tijd voor de eerste modeshow. Deze werd ingeleid door een stuk klassieke muziek en een mooie lichtshow waarbij de modellen goed tot hun recht komen. Don Londi geniet zichtbaar van alle dames om zich heen en hij is niet de enige…


Na het nuttigen van toch enige drankjes moet ik even het toilet opzoeken. Eenmaal aangekomen vraagt een lief en onschuldig toiletjuffrouwtje of ze mijn Pis-wissel-kaart mag hebben. Ik zeg: "Sorry?", en denk dat ik het niet goed heb verstaan. Het is tenslotte een ander dialect he! Maar ze maakt me erop attent dat ik echt een heuse pis-wissel-kaart moet halen. Hoe verzinnen ze het? Het nieuwe concept 'krassen en plassen' is ontstaan als grap, maar heeft inmiddels serieuze vormen aangenomen. Het is de bedoeling dat je een pis-wissel-kaart koopt bij het piswisselkantoor (a 2,- EUR) en daarop staan vijf hokjes waar bij elk toiletbezoek een hokje wordt opengekrabd. Heb je drie keer hetzelfde nummer dan win je een prijs. Een soort pis je rijk.


In de Future is het Barth Hendrix welke met zijn deephouse-set het kleine zaaltje behoorlijk vol krijgt. Ook hier is weer op elk detail gelet. Dit soort kleine dingen maken een feest toch helemaal af. Er zijn uiteindelijk te veel goede dj's om ze allemaal langs te gaan. En mede omdat de lounge banken iets te lekker zijn, vliegt de avond om. Rest mij niets dan het publiek en organisatie te complimenteren. Bijna iedereen heeft zichtbaar veel moeite gedaan om er echt feestelijk uit te zien. Kortom leuke sfeer, leuke mensen en goed georganiseerd! Hopelijk iedereen tot 8 juni in het Bonbonniere theater in Maastricht. Extrema keep up the good work!


Mar Y Sol

Marcello



Penotti

Remy

Secret Cinema

Steve Cop


Extrema On-line
Foto's en Tekst : Bart

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws