Speedfreax Max&Wax Bal, NoW&WoW - Rdam, 2 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Koninklijk feestje in NoW&WoW

Voor de tweede keer in het nieuwe jaar werd het grootste feest op het gebied van 2-step in de NoW & WoW gehouden. Dit feest wordt altijd druk bezocht, met een wachttijd van een uur wat heel normaal is. Natuurlijk is het druk vanwege de muziek, maar ook omdat de mensen er zich er speciaal voor kleden. Van jongens en meisjes in sportoutfits tot de glamoureuze dames en heren die zich tot in de details kleden de zogenaamde 'Dress to Kill victims'.



Vandaag was het de trouwdag van onze toekomstige Koning Willem-Alexander en zijn vrouw Maxima, dus had de organisatie een speciale naam aan het feest gegeven, namelijk het 'Max & Wax bal'. Hier en daar liepen dan ook 'wanna - be Maxima's' rond met een kroontje op en wat oranje kledingstukken aan.


In de WoW-zaal, waar de 2-step werd gedraaid door o.a. Rotterdams eigen Andy Callister & Joost van Bellen, werd het bal gehouden. Een van de decoraties was onze Nederlandse vlag die in het verlengde van de dj-booth werd gehangen. De vlag werd af en toe door poortwachters aan beide kanten opgerold door een toepasselijke vlaggenstok. Deze poortwachters hadden ook hun eigen huisje links en rechts van de dj. Op zijn tijd dansten ze mee in een mars. In het begin van de WoW-zaal, links bij de ingang voor de bar, was een aparte ronde bar ingericht voor het echtpaar. Dit waren allebei mannen. De ene verkleed als Willem, de andere, een donkere man, verkleed met blonde pruik en oranje jurk als Maxima. Het publiek zorgde ook voor de decoratie met leuke danspasjes. Zelfs werd er net als op een hiphopfeest een battle gehouden. Dit is niet zo raar want 2-step is wat hiphop 20 jaar geleden voor de Amerikanen was. 2-step een ware hype wat via allerlei hits in de top 40 wel duidelijk is geworden. Zo ook vanavond in de Now & Wow: wat een feest en wat een hitte!



Om af te koelen kon je naar de NoW-zaal waar DJ Lacroix op dat moment draaide. Hier was de temperatuur wat aangenamer. Lacroix deed het lekker met veel bekende nummers. Tracks van X-Press 2 bijvoorbeeld. Lekkere muziek die in de NoW-zaal op de vaste zaterdag zo behoort te zijn. Hier was de decoratie anders. In het midden van de zaal waren er een aantal vrouwelijke gymnasten dat hun kunsten beoefende op ringen die de functie had als schommel en een bok waarop ze konden rekken en strekken. De vrouwelijke gymnasten hadden ook hun eigen coach met een fluitje. Het thema van deze zaal werd dan ook genaamd 'Lichamelijk Opvoeding'.

Het Visual Jockey was ook aanwezig namelijk het Barkode-collectief, Martin de Korte en Elsbeth van Noppen. Hun performance bestaat uit een live-interactie waarbij dj en vj en producer (Barkode) centraal staan. Deze keer waren de visuals dames met tattoos en piercings. De tattoos waren dan de namen van de dj's die op dat moment draaiden; Lacroix en later op de avond Benny Rodrigues. Naast hun performance in de NoW & WoW verzorgen zij overigens ook met enige regelmaat de visuals in Off Corso en Nighttown. Rond de klok van 4 uur werd Lacroix afgelost door Benny Rodrigues. Na een optreden te hebben gehad in de Amsterdamse Music Hall en in Utrecht was het weer de beurt aan NoW & WoW. Benny begon gelijk goed met veel lekkere, harde groovy sounds en zware baslijnen. Zelf is hij dan ook helemaal in zijn sas en danst hij lekker mee. Misschien komt het omdat hij de dag ervoor een van zijn helden Derrick May had gezien op Awakenings, en nog steeds onder de indruk was.

Een van de platen die Benny draaide was Richie Hawtin's remix Schneesturm van Taksi (+8). Op dat moment kon ondergetekende leuke foto's maken van een zeer enthousiast publiek. Het publiek met de handen in de lucht en gaan met die banaan! Na het sluiten van de WoW-zaal stroomde de NoW weer vol en werd Benny als laatst nog even aangekondigd door een van de medewerkers van NoW & WoW Fred. Als toegift draaide hij vervolgens de Billy Jean Rework van Bushwacka, dit maakte het eind aan het feest en tevens het einde van de tweede editie Speedfreax 2002

Volgende editie 2 maart
NoW&WoW online

Tekst & Foto's: Nash

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws