Reverze - Deception

Wouter de Vink | 29 februari 2016
party reports

Party: Reverze - Deception
Locatie: Sportpaleis , Antwerpen
Line-up: Angerfist, Coone, Gunz for Hire LIVE, Brennan Heart, Radical Redemption LIVE, Miss K8, Mark With A K, B-Freqz LIVE, Atmozfears, Code Black, Psyko Punkz, Warface, Hard Driver, NSCLT, Deetox, Josh & Wesz, Sephyx, Cyber, Titan, Requiem, Act of Rage, Sub Sonik, Sub Zero Project LIVE, Lowriderz, Reverze Flashback, Pat B, Unsenses, MC Villain, MC DV8, MC DL.
Datum: Zaterdag 27 februari 2016

Foto's: Maartje van Osch

Dit is misschien wel hét binnenfeestje van België. Met een line-up waar je u tegen zegt, een sicke locatie en een geweldige aankleding, heeft dit evenement alle ingrediënten om zijn status als topper weer te onderstrepen. Afgelopen zaterdag was het weer zo ver en wij besloten om maar eens naar het land van de frieten en chocolade te trekken, voor een nieuwe editie van Reverze.

Reverze stond al een hele lange tijd bovenaan onze bucketlist. Na alle goede verhalen, waarin de vergelijking met ‘het Qlimax van de Zuiderburen’ werd gemaakt, was het vanzelfsprekend dat wij ongelofelijk veel zin hadden in deze party.

Reverze wist ons in no-time te overrompelen

Nadat we de auto een paar straten verderop parkeerden (voor maar 5 euro!), kwamen we binnen bij de Lotto Arena. Inderdaad, dit feestje heeft niet één, maar twee area’s waar gefeest kon worden. En ook al was dit de tweede stage en was het Sportpaleis natuurlijk het paradepaardje, deed deze zeker niet onder voor de mainstage. Het paste perfect bij het thema (Deception, niets is wat het lijkt): echt een concrete beschrijving is hier bijna niet van te bedenken, maar het was in ieder geval uitgerust met een groot aantal lichten en andere attributen. Wanneer je bovenaan de trappen stond, betrad je werkelijk een arena met uitzicht over een immens publiek. Josh & Wesz waren al bezig aan hun set en kregen het publiek flink in beweging (vooral toen ‘Tonight’ door de speakers knalde).

Code Black stond op het punt om te beginnen, dus besloten we om de mainstage in het Sportpaleis te bekijken. Na een kleine oversteek, was de impact bij het betreden van deze hal nog net wat groter dan bij de Lotto Arena. Gigantisch, in dikke koeienletters. Ook aan het dak hingen een aantal constructies die op en neer bewogen. Code Black kreeg de handjes en mobieltjes van het publiek in de lucht toen hij de ‘Hello From The Other Side’-remix draaide. Een heel fraai gezicht in zo’n arena, want met de omliggende tribunes was de het hele paleis gevuld met duizenden lichtjes. Wat verder opviel was dat de dj-booth wel heel ver naar voren stond. Later kwamen we erachter waarom dat zo was.

Deception: next level party

Vlak voordat Coone, verantwoordelijk voor het anthem dit jaar, achter de draaitafels verscheen, kantelde er een enorme spiegel vanuit het dak. Deze kwam rechtop achter de dj te staan (vandaar dus die enorme ruimte achter de dj-booth!) en op de gigantische schermen verschenen levensechte animaties. Coone begon natuurlijk met het anthem en hierbij werd een bak met vuurwerk metershoog de lucht in geschoten. Dit sloeg over op het publiek. Het leek alsof Coone de bezoekers een boost had gegeven en zo werd het feestje naar een nog hoger niveau getild.

Deze lijn werd doorgetrokken door de artiesten die hierna volgden. In de Reverze Flashback kwamen de beste plaatjes van de afgelopen jaren langs. De mannen van Gunz for Hire toonden geen genade tijdens hun liveset (wat een dikke plaat, die ‘No Mercy!’), Radical Redemption wist in zijn ongekende liveset 32 tracks in dertig minuten te krijgen en Warface liet geen spaan heel van de Lotto Arena. Tot slot zagen we Angerfist met veel verschillende hardcore-platen het Sportpaleis afsluiten. Hierna mochten we trappen van de locatie weer oplopen en werd het tijd om naar huis te gaan.

Conclusie

De vraag waarom we niet vele jaren eerder naar Reverze waren geweest, kwam al vroeg op de avond bij ons op. Een super line-up, met een goede timetable die geleidelijk opbouwt, en dat op twee stages waar het hart van een hardstyle-liefhebber sneller van gaat kloppen. Toch waren we het uiteindelijk niet eens met de ‘Qlimax van België’-vergelijking: hiermee doe je Reverze absoluut te kort. Aan alles is te zien dat dit het paradepaardje is van organisatie Bass Events. Na deze avond is er hiermee een nieuwe jaarlijkse traditie voor ons gestart. Reverze: tot volgend jaar!

7.5

Party report

Reverze - Deception 27 februari 2016 - Reverze - Deception - Antwerpen Report door Wouter de Vink
  • Pluspunten
  • Niet één, maar twee dikke arena’s
  • Goed geluid
  • Locatie is makkelijk te bereiken
  • Minpunten
  • Bij sommige barren was er geen wijn te koop
  • De munten waren geen munten, maar bonnetjes. Deze vielen al gauw uit je zak of portemonnee

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
7
Bar/horeca
6
Publiek
7
Aankleding
9
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws