AMF Arena sunday

Danouschka de Haas | 25 oktober 2016
party reports

Party: Amsterdam ArenA
Locatie: ArenA Boulevard 1, Amsterdam
Line-up: Afrojack, Armin van Buuren, Blasterjaxx, CID, Dash Berlin, Dillon Francis, Dimitri Vegas & Like Mike, DVBBS, Jonas Blue, Nicky Romero, Steve Aoki
Datum: Zondag 23 oktober 2016

AMF

Vorig jaar barstte het feest 2 dagen los in de Arena, dit jaar was de aanpak voor AMF nog groter. Vijf dagen lang de grootste events, verdeeld onder het nu nog huidige Heineken Music Hall, Amsterdam ArenA en de Ziggo Dome. Zowel Slam FM, Hardwell, Tiësto en Axwell ^ Ingrosso hadden de eer om een eigen avond te hosten, naast de officiële opening en het grote feest in de Arena.

Vijf dagen lang trilt Amsterdam al van zijn grondvesten en op zondag brak de laatste dag aan. Iedereen ontwaakt laat van alle feestjes en zoekt iets om de laatste danspasjes eruit te gooien. De laatste dag van ADE vraagt dus om een goed feestje.

Het was al vrij snel duidelijk dat de Arena deze dag the place to be zou zijn. Waarom? Onder andere Dash Berlin, Armin van Buuren, Afrojack, Dimitri Vegas & Like Mike en Nicky Romero delen daar samen het podium.  Voor ons al genoeg reden om richting de Arena te gaan.

Aankomst in de Arena

Bij aankomst viel ons al één ding op. Het was erg rustig in de Arena. Zou iedereen te moe zijn of valt het festival zo tegen? Voor ons mocht het de pret niet drukken. Wij waren er meer dan klaar voor! Vol enthousiasme kwamen wij de Amsterdam Arena binnen, waar Blasterjaxx begonnen was aan zijn set. Allereerst, probs voor het stagedesign. Het zag er echt waanzinnig uit en het kwam goed tot zijn recht in zo’n groot stadion als de Arena. Daarnaast draaide Blasterjaxx een fijn setje om onze laatste dag goed te beginnen.

De broers DVBBS waren ook aanwezig op AMF om hun talenten te tonen. En dat ging ze goed af! Uiteraard kon hun grote hit ‘Tsunami’ natuurlijk niet ontbreken in de set. De zaal ging helemaal los! De heren knallen hun hele set door en de toon was gezet voor de rest van de avond. Dit kon alleen maar beter worden…

Caked by Aoki

Na DVBBS was het aan Steve Aoki om de Arena op zijn kop te zetten. En dat deed hij! Uiteraard niet zonder taart. Hij gooide ruim 10 taarten het publiek in en had zelf de grootste lol. Verder nodigde hij Don Diablo, Bullysongs en Lush & Simon aan het eind van zijn set uit om hun grote collab ‘This Is What We Started’ te laten hoorde. Zoals Aoki zelf zei; ‘We love this music as much as you do.’ Zeker een goeie plaat om de set mee af te sluiten.

Dimitri Vegas & Like Mike

Vorig jaar werden ze nog gekroond tot de nummer 1 DJ’s van de wereld. Dit jaar stonden ze hun plaats af aan Martin Garrix. Echter waren de heren natuurlijk wel in onze dance capital aanwezig om een showtje weg te geven in de Arena tijdens deze AMF Sunday. De vele haat die deze heren over zich heen krijgen lijkt hun niet veel te boeien, zo ook niet tijdens hun set. Ze doen hun kunstje, maar maken er wel een bizar goed feestje van, inclusief de moshpits en sitdown tijdens hun grote hit ‘Tremor’ natuurlijk. Een vernieuwende set? Dat niet. Desondanks hadden wij het erg naar ons zin tijdens deze set en geven wij de Belgische broers nog steeds een duim omhoog.

A State of Trance meets AMF

De nummers 2 van de wereld droegen het stokje over aan de nummer 4, die tevens ook al 15 jaar een welverdiende plek in de top 5 heeft. Armin van Buuren opent zijn set met de dikste trance en dat zette direct de toon voor de rest van zijn set. De afwisseling tussen de echte trance sound en de mainstream sound zorgt ervoor dat dit het absolute hoogtepunt werd van de avond. Het enige bewijs dat wij nodig hebben om te zien deze dj voor ons in de top 5 thuis hoort.

De eer aan Afrojack om de avond af te sluiten en dat doet hij zeker in stijl. Iedereen danst zijn/haar laatste danspasjes eruit op de welbekende Afro sound, en dat is er eentje waar je goed los op kunt gaan.

Conclusie

Voor ons was zo’n dag in de Arena een perfecte manier om ADE knallend af te sluiten. We liepen de Arena uit met een traan en een grote glimlach. Wetende dat ADE voorbij was maar nagenietende van deze te gekke dag. De Arena stond vol met mensen vanuit de hele wereld die volop genieten van de muziek. Dat de Arena half vol was hebben wij geen seconde gemerkt. De sfeer was echt top en voor ons was deze dag voor herhaling vatbaar. AMF, bedankt voor deze bijzondere en te gekke ervaring. Wij gaan alvast onze danspasjes opladen voor volgend jaar…

8.7

Party report

AMF Arena sunday 23 oktober 2016 - Amsterdam ArenA - Amsterdam Report door Danouschka de Haas
  • Pluspunten
  • Sfeer
  • Muziek
  • Stagedesign
  • Armin zijn set
  • Minpunten
  • Consumpties waren flink aan de prijs
  • Het was erg koud in de Arena

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
9
Bar/horeca
7
Publiek
8
Aankleding
10
Bereikbaarheid
9

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws