Hardwell On Air 300

Kimiko Bohle | 23 januari 2017
party reports

Party: Hardwell On Air 300
Locatie: Club Cloud9/Armada, Amsterdam
Line-up: Hardwell, Blasterjaxx, Don Diablo, Kill the Buzz, Jay Hardway, Suyano, Wiwek
Datum: Vrijdag 20 januari 2017

Hardwell On Air begon als een kleine radioshow, maar is inmiddels één van de meest toonaangevende podcasts in de wereld van DJ’s. Als zo’n grote naam ook nog de 300ste aflevering  gaat lanceren, dan is het tijd voor een feestje.

Hardwell is wereldberoemd, draait op de mooiste plekken op aarde en het is niet voor iedereen weggelegd om hem van dichtbij te bewonderen. Fans konden hun mail achterlaten via Facebook, en als ze één van de gelukkigen waren kregen ze een uitnodiging om  hun idool te zien optreden tijdens een intiem evenement.

En hoe intiem! ‘The Club’, gevestigd bij Cloud9, bestond uit een bar, een paar lekkere banken en een dansvloer met minipodium. Dit alles was net iets groter dan mijn huiskamer. Het maakte niet uit of je vooraan of achteraan stond, vanuit elk punt stond je eigenlijk wel oog in oog met de DJ’s.

Vriendenfeestje

Belangrijke mijlpalen vier je met je vrienden, dat geldt ook voor Hardwell. De hele avond lang kwamen er verschillende gasten bij hem langs op de radio, terwijl anderen stonden te draaien. Zo kwamen W&W langs om met Hardwell te praten over hun gezamenlijke hits, nieuwe projecten en werd er getipt naar de 350ste aflevering van hun eigen ‘Mainstage’ podcast.

Opwarmen

Buiten was het aardig koud, maar eenmaal binnen gingen de winterjassen uit en kon iedereen weer op temperatuur komen in de club. Dit alles onder genot van gratis drankjes. De fans moesten nog wel even wachten totdat Hardwell zelf ging draaien, maar er was een heel programma vooraf waardoor iedereen helemaal in de partymodus kon komen.

Als eerste mocht Suyano, regelmatig in HOA te horen, het publiek de vloer op proberen te krijgen. Zijn set werd vooral gekenmerkt door de drum elementen, die hij live doet. Het was een vrolijk gezicht, tussen het draaien door aan het drummen met lichtgevende drumsticks.

Al vrij snel werd hij overgenomen door Kill the Buzz, onder andere voorprogramma bij de ‘United We Are’-shows. Hij heeft laten zien waarom hij vaker gekozen is om het publiek te vermaken.  Hierna volgde Jay Hardway, wiens eigen sound duidelijk te herkennen was in zijn set. Ook werd hij na afloop van zijn set gelijk omsingeld door fans die een foto wilde, hij nam hier dan ook de tijd voor. Jay Hardway werd weer opgevolgd door Wiwek. Bij zijn set werd de wilde muziek leuk gecombineerd met de jungle animaties op de achtergrond.

De laatste act voordat de grote man van de avond opkwam was één van de publieksfavorieten; Blasterjaxx. Nu kunnen zij in mijn ogen niet veel fout doen, maar ik vond die set ook wel echt de beste tot dan toe. Achter de draaitafel werd ook genoten van de set, er werd regelmatig een biertje geproost. Om de set helemaal af te maken stond er nog een special guest klaar, in de vorm van Don Diablo. Toen hij ook zijn minuten achter de draaitafel kwam maken, werd het publiek telkens wat losser en was het eigenlijk aftellen totdat Hardwell zelf kwam om de avond af te sluiten.

Go Hardwell or go home

Fans van Hardwell staan er op festivals altijd om bekend dat ze er graag een feestje van maken. Tijdens alle acts vooraf waren de mensen op de dansvloer juist nogal tam. Af en toe werd hier en daar voorzichtig een handje in de lucht gegooid, maar echt losgaan zat er nog niet in. Pas toen Blasterjaxx draaide werd er echt losgegaan. Dit komt ook omdat het contact met het publiek deze set meer aanwezig was dan voorgaande optredens.

Toen het eindelijk tijd was voor de man van de avond om te draaien, kwam er gejuich vanuit de zaal.  Velen wilden toch wat dichterbij staan dus vooraan bij het podium werd het telkens drukker. Iedereen had het leuk, maar Hardwell zelf stond ook te genieten van het optreden. Met een brede lach op zijn gezicht draaide hij nieuwe tracks, oude hits en iedereen in de club kon meezingen. Veel mensen in de zaal kwamen snel wat meer naar voren gerend om gauw een foto van Hardwell te maken.

De energie van de set was overal te merken, het publiek dat echt loskwam, een stralende DJ en natuurlijke de muziek. De set werd lekker hard afgesloten met Hardstyle remixen van de grootste hits van Hardwell, waaronder hoogtepunt van de avond wel de remix van ‘Apollo’. De hele zaal brulde lekker mee met de tekst. Want op een avond als deze, waar je zo dichtbij zo’n wereldtopper kan zijn, dan gaat de tekst ook goed op; ‘we are the lucky ones’.

Partypics

Hardwell on Air 300 20-01-2017 Powered by
Bekijk meer party pictures
8,2

Party report

Hardwell On Air 300 20 januari 2017 - Hardwell On Air 300 - Amsterdam Report door Kimiko Bohle
  • Pluspunten
  • Intieme gelegenheid met wereldtoppers
  • Gratis drinken
  • Minpunten
  • Kleine ruimte

Party Rapport

Sfeer
8
Muziek
9
Bar/horeca
10
Publiek
7
Aankleding
7
Bereikbaarheid
8
Aanbevolen voor jou:
Mobile review: OnePlus 5T is het beste androidtoestel van...

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws