Radical Redemption - The One Man Army [zaterdag 7 november 2015]

Sasha Dijkhoff | 9 november 2015
party reports

Party: Radical Redemption - The One Man Army
Locatie: Heineken Music Hall,
Line-up: Radical Redemption, E-Force, Digital Punk, Regain
Datum: Zaterdag 7 november 2015

Het zou vandaag flink los gaan in de Heineken Music Hall. Een dag waar vele leden van het leger van Radical Redemption naar hadden uitgekeken. Zijn vijfdelige album The One Man Army kwam uit. Maar liefst 45 gloednieuwe platen. Hier hoort natuurlijk een groot knalfuif bij met een perfecte locatie en een moddervette line up. Dit deed The Radical dan ook en hij ging hiervoor een samenwerking aan met Art Of Dance. De stampschoenen mochten aan en met previews van het album dreunend op onze trommelvliezen gingen wij op weg naar Amsterdam.

HMH

De Heineken Music Hall is niet zomaar een locatie. De HMH is vooral bekend als locatie met het beste geluid van Nederland. Dat voor deze locatie is gekozen is op zich al een dik vet pluspunt. Natuurlijk wil je het feest van zo'n groot album groots aanpakken met loepzuiver geluid en een uitverkochte zaal met duizenden fans.

Suiting up for war!

Vanwege een vroeg gepland interview met Act Of Rage was ik al vroeg aanwezig en besloot een kijkje te nemen bij de stands. Vele hardstylers grepen al gelijk hun kans om een album te bemachtigen bij de cd-stand. Ook bij de merchandise stand was het druk. Vlaggen en t-shirts met de tekst 'brutal motherfuckers' vlogen de tent uit. Ook werden gauw nog even de magen gevuld, want het zou een stevig potje rammen en snoeien worden deze nacht.

Tijdens E-Force begint de zaal al wat sneller op te vullen. E-Force laat er geen gras over groeien en begint al stevig met het rammen. Wij verkennen de boel nog even - alhoewel wij HMH al uit ons hoofd kennen – om wat sfeer te proeven, en die zat er al goed in!

Goosebumps

Wanneer het dan tijd is voor the man himself nemen wij plaats op het vip deck waar wij een perfect uitzicht over de show hebben. Duizenden smartphones gaan de lucht in om de opening van Radical Redemption te filmen. Als Radical Redemption dan een gruwelijke show neerzet als hij opent met ‘The One Man Army’ schreeuwt het hele publiek mee op de track van de Denekamper. Een absoluut kippenvelmomentje en het hoogtepunt van de hele nacht welteverstaan! Het vuurwerk, de lasers, het lichtwerk met op de achtergrond een gruwelijke stage van ronde led-schermen en dikke visuals maken het hele plaatje compleet als Radical daar met zijn immense armen staat te rammen. Well done sir!

Stadsgenoten

Ook tijdens de set samen met stadsgenoot Act Of Rage ging het flink los. Radical en Act Of Rage gooiden er wat oude snoeiplaten doorheen. De ‘Rauw Op Je Dak Anthem’ komt voorbij en Act Of Rage staat er de laatste twintig minuten dan uiteindelijk alleen voor. Dit kan je aan hem wel over laten. Hij sluit zijn set snoeihard af met een nieuwe track van Sub Zero Project: Vinai – ‘The Wave’ (Sub Zero Project Bootleg).

Ook met Digital Punk gaat het aardig los in de zaal. Er wordt gestampt op de nieuwe plaat met Radical, ‘Retaliate With Hate’. Ook op de plaat ‘Rebel To The Grave’ van Digital Punk wordt gestampt waarna het de beurt is aan Regain om samen met Radical een set neer te zetten. Met de harde smaak van deze twee heren wisten we wel wat voor een geweld er zou gaan komen. Zonder genade sluit Regain de set af met zijn nieuwe track ‘Ultimate Victory’ in samenwerking met Typhoon.

Het regent Denekampers

Als er één geboekte set was waar Radical trots op was dan waren het de mannen die samen het Denekamps Gespuis vormen. Een samenstelling die je nauwelijks ziet op line-ups, maar deze nacht stonden ze er mooi wel. Hardcoreheads Angerfist, Crucifier, Dyprax en MC Prozac vs Radical Redemption, en dat live. De sfeer tijdens de set van Denekamps gespuis was ongekend terwijl de voeten van de vloer gingen voor klassieker ‘Gas Met Die Zooi’. Onder andere een crowd surfende Crypsis kwam eraan te pas.

Moshpit

Het laatste half uur stonden vele die-heards nog te stampen met als afsluiter Radical Redemption vs Destructive Tendencies. Als er een moshpit wordt gevormd, maak ik gauw dat ik weg kom voordat ik omver gegooid word, maar kan nog wel zien dat Radical Redemption vol overtuiging de moshpit in duikt om deze zeer geweldige nacht af te sluiten met zijn fans die nog voorin stonden te strijden na zo’n lange harde nacht.

Radical, je hebt het geflikt! De totaal platgestampte bekertjes aan het eind op de vloer van de HMH waren daar het perfecte bewijs voor! Door alle gekte in de grote zaal zijn wij de talent stage helaas vergeten.

8

Party report

Radical Redemption - The One Man Army [zaterdag 7 november 2015] 7 november 2015 - Radical Redemption - The One Man Army - Report door Sasha Dijkhoff
  • Pluspunten
  • Opening Radical Redemtpion
  • Sets van Act Of Rage, Regain, Denekamps Gespuis
  • Sfeer, geluid, stage en licht- en laserwerk
  • Ondanks uitverkoop toch genoeg ruimte
  • Geen lange wachtrijen gehad
  • Minpunten
  • Bekende gladde vloeren HMH
  • Warmte in de zaal

Party Rapport

Sfeer
9
Muziek
8
Bar/horeca
8
Publiek
7
Aankleding
8
Bereikbaarheid
8

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws