Vrouw ontvangt geld voor kankerbehandeling - maakt het op aan drugs, alcohol en uitgaan

Geert van der Klugt | 4 augustus 2019
Weird

Sjongejongejonge. De Australische Hannah Dickenson verkondigde tegenover familie en vrienden dat ze kanker had. Verassing: ze was niet ziek. Volgens Dickenson kon enkel een experimentele kankerbehandeling haar redden. Een dure behandeling: ruim 42.000 dollar is haar hiervoor geschonken door vrijgevige familie en vrienden.

Hannah Dickenson

Kankercenten op aan packs

Vanaf haar negentiende ontving Dickenson regelmatig giften voor deze niet-bestaande behandeling. In de realiteit ging het geld op aan drugs, alcohol, reizen en uitgaan. Het uitgavepatroon werd zo enorm dat óók de nationale media gefopt moest worden. Na een Australische sponsoractie doneerde een vrouw die écht aan kanker leed ruim 10.000 dollar. Nadat één van de gevers het facebook profiel van Dickenson bekeek, en daar geen kankerpatiënt aantrof, is het leugen aan het daglicht gekomen.

Onlangs is Dickenson veroordeeld tot drie maanden celstraf, met twaalf maanden putjesscheppen ter toevoeging. 'Er is gespeeld met mensen die de behoefte voelden om haar te helpen - het vertrouwen is geschonden', verklaarde de rechter. Mag wel een tikkie boven op, vinden wij. Schandpaaltje en een kilo rottend fruit misschien? 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws