Is Netflix racistisch?

Partyscene Redactie | 16 juni 2019
Weird

Netflix racistisch

Een boze Twitteraar onlangs veel stof doen opwaaien door Netflix racistisch te noemen. In een serie screenshots liet de Twiteraar, met de ironische naam Stacia I. Brown, zien hoe Netflix haar afbeeldingen met zwarte acteurs voorschoof. Op zich niet erg, maar wel erg apart als die zwarte acteurs slechts een kleine rol in de film hebben. Is Netflix echt racistisch bezig?

Brown postte op 18 oktober een bericht met een screenshot van haar Netflix die haar de film 'Like Father' aanbeval. Een komedie met blanke vrouw Kristen Bell en blanke man Kelsey Grammer is de hoofdrollen. Toch liet Netflix Brown een poster van de film zien met twee zwarte mensen erop die volgens Brown hooguit 10 minuten in de film te zien zijn.

Onder haar originele Tweet reageerde Brown met nog een paar voorbeelden:

Tot niemands verbazing ontkent Nextflix racistisch te zijn. Tegen de BBC zei een woordvoeder van de streamingdienst: 'De enige informatie die we gebruiken is de kijkgeschiedenis van een gebruiker. Berichten dat we naar demografie kijken bij het personaliseren van artwork kloppen niet.'

LEES OOK: 10 epische dingen die je niet wist over Netflix

Het is natuurlijk een principe van marketing. Netflix kent jou dondersgoed en weet precies wat jij wilt zien. Kijk jij vaak films die populair zijn onder het zwarte publiek? Dan is de kans groter dat je posters met zwarte acteurs zult zien. Maar toch, mag Netflix dit doen? Wat vinden jullie, is Netflix racistisch?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws