Amsterdam Dance Event 2022 gaat officieel van start

Partyscene Redactie | 19 oktober 2022
ADE

Vandaag is de 27e editie van het Amsterdam Dance Event (ADE), 's werelds grootste clubfestival en meest invloedrijke zakelijke conferentie voor elektronische muziek, officieel van start gegaan. Op het programma staan meer dan 1.000 evenementen en initiatieven in 200 locaties door heel Amsterdam, waar meer dan 2.500 artiesten en sprekers gedurende vijf dagen en nachten op zullen treden. De organisatie verwacht 450.000 bezoekers voor het evenement. Dit jaar markeert ook de langverwachte terugkeer van de ADE Pro-conferentie naar thuisbasis Felix Meritis, waarvoor de kaarten volledig zijn uitverkocht.

Op ADE-woensdag vindt een aantal openingsshows plaats, waaronder de zesde editie van het openingsconcert van Metropole Orkest in de Melkweg, dit jaar in samenwerking met elektronische muziekpionier Suzanne Ciani, en de multidisciplinaire voorstelling Within Without II van Nick Verstand in Koninklijk Theater Carré. De officiële afsluiting van de ADE-week vindt plaats op de NDSM-werf met het gratis ADE Hangover evenement.

ADE’s conferentieprogramma besteedt dit jaar ruim aandacht aan de toekomst voor de elektronische muziekindustrie met een aantal innovatieve showcases, zoals ADE Blendrealities. Bij dit hybride evenement zijn zowel fysieke conferentie bezoekers als virtuele gebruikers van over de hele wereld aanwezig om samen de versnelde impact van kunstmatige intelligentie te verkennen. Het evenement is gratis virtueel toegankelijk via een RSVP op de website van ADE.

Het ADE Arts & Culture programma verlengt het innovatieve karakter van de organisatie, met een aanzienlijk deel van het aanbod gericht op overkoepelende thema's waaronder co-creatie met innovatieve technologieën, naast thema’s als geestelijke gezondheid, mindfulness en het raakvlak tussen klassieke kunsten en elektronische muziek.

Dit jaar gaat ook de eerste editie van het nieuwe programma ADE Lab van start, gericht op talentontwikkeling, creativiteit, inspiratie en educatie. Bezoekers kunnen vier dagen lang meedoen aan masterclasses, studiosessies, demo pitches en competities, waarmee de volgende generatie producers en muziekprofessionals de kans krijgt om te leren van internationaal bekende artiesten, waaronder Carl Cox, Peggy Gou, Oliver Heldens, Reinier Zonneveld, Ellen Allien, San Holo en vele anderen.

Bezoekers in Amsterdam en geïnteresseerden kunnen het volledige evenement live volgen op ADE's Live Feed, die van woensdag 19 oktober tot en met zondag 23 oktober de homepage van de website van de organisatie overneemt.

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws