Het grootste evenement van ADE: AMF in de Johan Cruijff ArenA

Partyscene Redactie | 25 oktober 2022
ADE

Op zaterdagnacht 22 oktober betraden onder andere Armin van Buuren, Martin Garrix, Tiësto en Afrojack & Nicky Romero als II=I het podium in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam voor de 10e editie van AMF. Het evenement was volledig uitverkocht en was het grootste evenement dat plaatsvond tijdens het Amsterdam Dance Event met meer dan 40.000 bezoekers. Gedurende de nacht werden de dj-sets van de internationale superster DJ’s uitgezonden via AMF.tv, en in samenwerking met TikTok, ook via het AMF TikTok-kanaal. Honderdduizenden mensen van over de hele wereld hebben het evenement online gevolgd.

AMF vond dit jaar voor de tiende keer plaats tijdens ADE en speelt sinds de start een grote rol tijdens de wereldberoemde conferentie. AMF boekt al een decennia ‘s werelds grootste dance artiesten en had ook dit jaar weer een line-up van wereldformaat staan. Armin van Buuren en Tiësto, twee van Nederlands grootste dance artiesten hebben een langdurige relatie met AMF, van Buuren miste er over de jaren heen slechts één. 

Afrojack & Nicky Romero zijn II=I

Onderdeel van AMF is het jaarlijks terugkerende II=I concept, waar dit jaar Afrojack en Nicky Romero samen een exclusief optreden gaven, inclusief hun nieuwe single die op 4 november wordt uitgebracht. De twee Nederlandse DJ’s komen uit dezelfde generatie artiesten die wereldwijde roem vonden halverwege het vorige decennium, wat het optreden van afgelopen weekend extra speciaal maakte is dat dit de eerste keer is dat de twee dj’s een volledige set samen hebben gedraaid.

Tiësto & Martin Garrix

Ook ‘s werelds bekendste DJ en producer aller tijden, Tiësto, trad in de kolkende Johan Cruijff ArenA op. De geboren Nederlander is al decennialang een van de grootste namen in de internationale dance scene en staat ook nu nog comfortabel aan de top. Na Tiësto, is misschien wel Martin Garrix de meest gehoorde naam binnen de dance. Afgelopen zaterdag maakte hij na lange tijd (2015) weer zijn terugkeer op het AMF-podium, met een 90-minuten durende high-energy set waarmee hij élke bezoeker in beweging kreeg. 

Radio 538 please credit - Martin Garrix and Alesso.jpg  - Esmee Bosklopper

Armin van Buuren

Armin van Buuren behoort tot de absolute top en is nog altijd een van de grootste namen binnen de dance-industrie. Afgelopen zaterdag presenteerde van Buuren een live-uitzending vanaf AMF, tevens zijn eerste aflevering als nieuwe host van Radio 538’s Dance Department. Onder andere Mau P, Martin Garrix en Alesso, Afrojack en Nicky Romero brachten een bezoek aan de studio. 

Over ALDA

ALDA is producent, conceptontwikkelaar en promotor van internationale elektronische muziek- en dj-concepten. In de loop der jaren heeft ALDA haar portfolio gediversifieerd van voornamelijk dance naar nieuwe genres, waaronder Latin met Pal Mundo Festival en hiphop met OH MY! Festival. Naast diversificatie in muzikale genres, zoekt ALDA ook geografisch naar nieuwe kansen door deel te nemen aan de groeiende festivalscene in Oost-Europa met het grootste dancefestival van Roemenië, SAGA. Onderdeel van ALDA is hun samenwerking met Insomniac, een van de grootste spelers in de evenementenwereld in de VS. Samen bedienen ALDA en Insomniac een enorm wereldwijd publiek en produceren ze topevenementen op meerdere continenten.

Over Insomniac

Insomniac produceert wereldwijd innovatieve en toonaangevende festivals en evenementen. De kwaliteit van de ervaring is de hoogste prioriteit van het bedrijf. Al meer dan 25 jaar creëert Insomniac meer dan 2000 festivals, concerten en clubavonden voor bijna 5 miljoen bezoekers over de hele wereld. Het belangrijkste jaarlijkse evenement van het bedrijf, Electric Daisy Carnival Las Vegas, is 's werelds grootste dance-muziekfestival en trekt in drie dagen tijd meer dan 465.000 fans. In 2013 ging Insomniac een samenwerking aan met het wereldwijde entertainmentbedrijf Live Nation.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws