De Rico Theta S: ideaal voor een avondje op stap

redactie | 9 december 2015
algemeen

Dat action-camera’s extreem populair zijn is bekend. De GoPro’s en vergelijkbare camera’s worden door jong en oud – en menig televisieproducent! - gebruikt om actiemomenten vanuit elke hoek vast te leggen. Ricoh heeft een andere insteek, want de Theta S is een camera om foto’s en video’s met een beeldhoek van 360 graden te maken. Ideaal wanneer je een avondje op stap gaat!

De Ricoh Theta S is een klein cameraatje met een fisheye-lens aan de voor- en een fisheye-lens aan de achterkant. De Theta heeft bijzondere mogelijkheden. Je kunt er met een enkele druk op de knop sferische foto’s met een resolutie van 14 miljoen pixels mee maken en sferische video schiet je in een maximale resolutie van 1920x1080 pixels oftewel full hd. De maximale opnametijd bij film is 25 minuten.

Verbeterd

Ten opzichte van de voorganger is de beeldkwaliteit flink verbeterd. Ricoh past twee hoogwaardige en lichtsterke (F2.0) lenzen en twee beeldsensoren van elk 12 miljoen pixels toe, de opnamen worden automatisch aan elkaar geplakt tot een foto met een rondom beeldhoek van 360 graden en een resolutie van twaalf megapixels. Bij het vorige model was de resolutie slechts zes megapixels. Door een verbeterde beeldverwerking is de beeldkwaliteit significant verbeterd, zelfs bij weinig licht is er opvallend weinig ruis. Je kunt nu meer opnames maken omdat het inwendige geheugen is verdubbeld tot 8 GB.

Draadloos

De Theta S beschikt over een viermaal snellere wifi dan bij de voorganger waardoor je de beelden met behulp van een gratis app op je smartphone snel kunt uploaden naar social media sites als Facebook en Twitter en het YouTube 360°-kanaal. Er is ook een speciale site voor Theta-gebruikers; theta360.com waar al heel wat fascinerende beelden te zien zijn, en tenslotte is er de nieuwe Google Street View app waarmee je sferische foto’s meteen op Google Maps kunt publiceren. Met de app voor smartphone en tablet kun je instellingen wijzigen en gemaakte opnames bekijken.

In de praktijk

Als je  niet steeds zelf in beeld wilt komen kun je de Theta S het best boven je hoofd houden tijdens het fotograferen of filmen. De camera is nu met rubber afgewerkt waardoor je meer grip hebt. Het maken van een opname is heel gemakkelijk, je kiest tussen foto of film en je drukt op de ontspanknop. Alles wordt automatisch ingesteld, door de ingebouwde accelerometer en kompas wordt zelfs de horizon rechtgezet! De resultaten zijn indrukwekkend, net zoals bij Google Street View kun je met je muis naar links of rechts en naar boven en beneden door een foto scrollen en inzoomen, alsof je de wereld bekijkt vanuit een glazen bol. Ook bij video kun je door het beeld scrollen en inzoomen, dit werkt zo realistisch dat je het gevoel krijgt dat je naar een live-opname kijkt. De Theta S is niet beschermd tegen regen en zand, maar er is wel een onderwaterhuis leverbaar, waarmee je tot drie meter diep kunt duiken.

Kortom, de Theta S is een topcamera waarmee je al jouw momenten op je favoriete festival of gewoon tijdens de kerstvakantie strak vastlegt!

Adviesprijs € 399,-
Info ricoh-imaging.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws