Apple Music groter dan Spotify?

Mark Hofman | 16 januari 2016
algemeen

Muziekindustrie analist Mark Mulligan denkt het te weten: Spotify gaat het verliezen van Apple Music. Waar Spotify op dit moment de grootste is op het gebied van muziek streaming, gaat Apple Music in 2017 die plek overnemen, en daar heeft de analist een goede verklaring voor.

Apple Music groeit

Mark Mulligan, music industry analyst, heeft in een interview met The Financial Times laten weten dat Apple Music groter gaat worden dan Spotify. Het grootste argument voor deze bewering is het feit dat Apple Music veel sneller groeit. Waar Spotify in zes jaar tijd tien miljoen betalende gebruikers wist te winnen, deed Apple Music dat in maar liefst zes maanden.

Spotify in de problemen

Waar Apple Music blijft groeien en succesvol doorgaat, staat Spotify met pech aan de kant. De dienst is aangeklaagd door Melissa Ferrick, die $200 miljoen dollar eist vanwege het schenden van auteursrechten, dit omdat de service de muziek van Ferrick aanbiedt terwijl ze daar de juiste rechten niet voor hebben. Dit is in twee weken tijd de tweede keer dat dit voorkomt.

Apple VS Spotify

De groei van Spotify gaat langzamer, maar de vraag naar streamingservices is pas sinds 2014 immens gestegen, daarbij zit de dienst op het dubbele aantal betalende gebruikers van Apple Music. Volgens Nielson Music blijft de vraag naar streamingservices stijgen en dalen de kosten voor een track met 12%; voor Spotify voordelig dus dat het al zo'n grote voorsprong heeft.

De ene partij zegt dat Apple Music de grootste gaat worden, de anders zegt dat Spotify dat blijft. Wat denk jij?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws