Wereldrecords gebroken dankzij dancemuziek

Jonas | 1 februari 2016
algemeen

Dat er veel mensen lekker los kunnen gaan op dancemuziek is bekend. Maar het populaire muziekgenre veroorzaakt ook wereldrecords. Volgens het Guinness World Records werden er veel nieuwe records behaald dankzij dancemuziek.

Tweehonderd uur

DJ Norberto Loco ging tweehonderd uur achter elkaar door met zijn DJ-set. Dit leverde hem het wereldrecord 'langste DJ-set ter wereld' op. De enige momenten dat Loco even achter zijn draaitafel vandaan kwam, was om een ander shirt aan te trekken. Bekijk de knappe prestatie van Loco hieronder.

Meeste top tien hits

Calvin Harris had vorig jaar negen hits met één album in de top tien. De negen hits kwamen van Harris' album 18 months. Een nieuw record waarmee Harris niemand minder dan Michael Jackson van de troon stoot. Jackson veroverde die titel in de jaren tachtig en moet nu dus dertig jaar later zijn record afstaan. Of Calvin Harris ook zo lang mag genieten van het record is nog maar de vraag, Justin Bieber hijgt met zijn album ​Purpose in de nek van Harris.

Kussengevecht 

Wellicht een raar record in dit rijtje, maar dit record is wel degelijk te danken aan dance- en electromuziek. Ruim 3000 dancefans organiseerden gezamenlijk het wereldrecord kussengevecht in Chicago. Het Zweedse DJ-duo Dada Life, dat een grote rol speelde in de organisatie, bracht de sfeer er goed in waarna de 3813 fans elkaar aanvielen met kussens. Bekijk de spectaculaire beelden hieronder.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws