Toekomst TomorrowWorld onzeker

Mark Hofman | 2 februari 2016
algemeen

Terwijl SFX Entertainment falliet is en hard bezig is met een doorstart, rijdt Armin van Buuren met een eigen tram door Amsterdam en scoort Calvin Harris platina voor 'How Deep Is Your Love'. Er gebeurt momenteel veel in de scene en ook vandaag is dat niet anders, want een woordvoerder van Tomorrowland geeft aan dat TomorrowWorld misschien helemaal niet meer terugkomt.

Geen TomorrowWorld in 2016?

De website Georgia Unfiltered laat ons weten dat Debby Wilmsen, woordvoerder van Tomorrowland, heeft gezegd dat er op dit moment nog geen enkel plan is voor TomorrowWorld 2016. Met het faillissement van SFX entertainment is de toekomst van TomorrowWorld nog onzekerder geworden dan het al was na het drama van afgelopen jaar. Feesten als Tomorrowland en Tomorrowland Brasil komen volgens Wilmsen niet in gevaar:

'The Chapter 11 procedure will have no consequences for Tomorrowland in Boom,” she says. “The festival in Belgium is created, organized and managed for 100 % by the Belgian team. Tomorrowland Brazil will also take place as planned two months from now in Itu (Sao Paulo). Tomorrowland Brazil is being organized in close consultation with the Belgian team by a motivated Brazilian team that is able to work independently of SFX in North America for all aspects of the event.'

Samenwerking

In 2013 besloot het team van Tomorrowland samen te werken met SFX, maar dat bleek later geen succes te zijn. Volgens Debby Wilmsen lagen de ideeën te ver uit elkaar:

'Since 2013 we have collaborated with SFX for the foreign editions of Tomorrowland held in the USA and Brazil. However, we have noticed that our vision and goals, including a long-term strategy, are different from those of the publicly listed company.'

De toekomst van TomorrowWorld lijkt dus erg onzeker te zijn, het lijkt ons dat het plannen van het event inmiddels al in volle gang zou moeten zijn als er een 2016-editie zou verschijnen. Gelukkig is Tomorrowland dit jaar wel gewoon van de partij!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws