Paul van Dyk onthult details over zijn herstel

Nadja | 11 juni 2016
algemeen

Tijdens A State of Trance in februari viel Paul van Dyk op tragische manier van het podium. Hij liep een aantal ernstige verwondingen op, waaronder twee wervelbreuken en een zware hersenschudding. Hij werd snel opgenomen in het ziekenhuis en de muziek werd platgelegd op de main stage van ASOT.

Nu, drie maanden later, vertelt Paul van Dyk eindelijk de details over zijn herstel en zijn plannen voor aankomend jaar. De geruchten deden al de ronde dat hij halverwege juni weer live zou gaan draaien en dat klopt. Tijdens EDC’s Las Vegas zal Van Dyk weer zijn eerste liveset draaien. Als alles goed gaat zal hij in Nederland 26 juni op Luminosity Beach ook aanwezig zijn. 

In een interview met Billboard vertelt Van Dyk dat hij zich niets meer kan herinneren van zijn podiumval, maar dat het een gevolg was van een misstap op een niet solide oppervlak. 'Die hersenschudding heeft ervoor gezorgd dat ik alles vergeten ben. Ik stapte op een niet vaste ondergrond. Het leek op zwarte stof, maar er was niet aangegeven dat het geen goede ondergrond was. Ik viel terwijl ik bezig was met iets wat elke dj tijdens zijn set doet; interactie met je publiek heben. De wervelbreuken vielen mee, maar dat zegt meer dan genoeg over mijn hersenschudding. Die was ongelofelijk zwaar. Ik heb drie maanden moeten herstellen.'

Herstel van Paul van Dyk

De dj brak zijn rug op twee verschillende plaatsen, had een open wond aan de achterkant van zijn hoofd, veel  blauwe plekken en een ernstig hersenletsel. De eerste vijf weken bracht hij door in een rolstoel. Van Dyk moest onder andere opnieuw leren lopen en heeft nog steeds wat moeite met praten. 'Gelukkig kan ik veel dingen wel weer, maar ik ben nog lang niet de oude. Het zal vast nog een jaar of twee duren voordat ik weer volledig de oude ben.' Volgens zijn artsen is zijn herstel een wonder.

Paul van Dyk

Afgelast

Tijdens ASOT in de Jaarbeurs in Utrecht, draaide Paul van Dyk van 3:30 tot 4:45. Maar nadat Van Dyk van het podium was gevallen, werd de main stage plat gelegd. Grote tijd was het in de zaal stil, waarna Van Buuren aankondigde dat Van Dyk naar het ziekenhuis werd gebracht. De vinylset van Van Buuren werd ook afgelast uit respect voor Van Dyk. De rest van het festival ging wel gewoon door, maar de zalen stroomde erg vol nadat de main stage compleet werd gesloten.

Nieuw album

Van Dyk en zijn team zijn van plan dingen wat rustiger aan te gaan doen in 2016. Zijn album, die eerder dit jaar zou uitkomen, zal nu in 2017 uitkomen. 'Ik had veel muziek klaar en we waren om een nieuw album uit te brengen dit jaar. Gezien ik veel tijd en focus ben verloren, gaat dat niet door. We hopen het album in 2017 uit te brengen.' Ondanks de lange weg naar herstel, kijkt Van Dyk erg uit naar het podium en zijn fans. 

'Ik had nooit verwacht hoeveel liefde er is voor mij en mijn muziek. Ik kan alleen maar zeggen; dank aan alle mensen die de tijd namen om me een bericht te sturen op Facebook of Twitter, die me een kaartje stuurde. Die kleine dingen gaven me de energie om verder te gaan. Ik wil mijn oprechte dank uitdrukken aan iedereen die een moment nam om aan me te denken.'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws