Apple Music doorbreekt magische grens van 15 miljoen abonnees

Thomas Keulemans | 14 juni 2016
algemeen

Apple Music

Meer dan 15 miljoen abonnees. Dat is het nieuws dat senior vice president Eddy Cue van Apple Music zojuist bekend maakte tijdens het door Apple georganiseerde Worldwide Developers Conference in San Francisco. Het gebeurt niet zo vaak dat Apple officiële cijfers vrijgeeft; in oktober meldde Apple-baas Tim Cook wel al op de technologieconferentie WSJDLive, dat de muziekstreamingdienst 6,5 miljoen betalende consumenten heeft en ook nog eens 8,5 miljoen proefabonnees. In februari was er nog 'maar' sprake van 11 miljoen abonees.

Muziekstreamingdienst

Apple Music is de eerste muziekstreamingsdienst van Apple die werd aangekondigd tijdens de Worldwide Developers Conference in 2015. De dienst moet de strijd aangaan met gevestigde namen als Spotify, Deezer en Tidal en is sinds 30 juni 2015 beschikbaar in honderd landen. De dienst heeft geen gratis abonnement, maar er wordt wel een proefperiode van drie maanden aangeboden. 

Naast het aantal van 15 miljoen gebruikers werd ook bekendgemaakt dat Apple Music een nieuw ontwerp heeft gekregen. De tabs 'The Library','For You', 'Browse' en 'Radio' zijn veranderd, en een nieuwe tab maakt het zoeken naar muziek gemakkelijker. Het nieuwe design is onderdeel van een update van het operating system iOS 10.

De Apple Music dienst wordt uiteraard ook al in Nederland gebruikt. De app wordt automatisch meegeleverd met iOS 8.4 Na de gratis proefperiode van drie maanden betaal je 10 euro per maand of 15 euro voor een gezin (= tot maximaal zes personen) per maand.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws