Clubscene Orlando roept op tot eenheid

Bart Remmers | 27 juni 2016
algemeen

Orlando twee weken na de aanslag in gayclub Pulse

Ruim twee weken na de terroristische aanslag op gayclub Pulse in Orlando (VS) is de afschuwelijke daad van de eenling nog lang niet vergeten door de plaatselijke scene.

Zowel het uitgaanspubliek als de LGTB-scene als de bekendste dj's van de stad in Florida zijn nog dagelijks bezig met de massamoord. Talloze dj's die regelmatig draaien in Orlando hebben zich inmiddels uitgesproken over de bloederige nacht en de gevolgen ervan op de maatschappij. We verzamelden er een paar.

Haat en woede

'Het breekt mijn hart dat de haat en woede van een individu zo'n grote impact kan hebben op de levens van honderd mensen, hun families, de gemeenschap en de wereld in het algemeen. Ik hoop dat deze gevoelloze daad van agressie ons niet zal verdelen', zegt dj en producer DallasK (foto).

LEES OOK: Emotionele Diplo reageert op nachtclubaanslag

Robbie Rivera: 'de dance-scene zal blijven groeien en niet worden ontmoedigd door verschrikkelijke daden gericht op ons. We zijn sterk en onze muziek streeft haat en geweld voorbij. Muziek is liefde en liefde is leven.'

Overgeven aan ideologieën

'We kunnen ons niet overgeven aan ideologieën van extreme groeperingen, ze kunnen ons niet het geloof in de universele liefde afnemen. Dat geloof maakt ons het sterkste en helpt ons verder naar een betere wereld. Het is nu de tijd om de handen ineen te slaan, wat je religieuze overtuiging, ras, seksuele oriëntatie of afkomst ook is...', aldus de plaatselijke dance-grootheid SOLANO.
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws