Discogs brengt app uit

Nikki | 15 juli 2016
algemeen

Ook Discogs komt met eigen app

Als muziekliefhebber doet de website Discogs ongetwijfeld bellen rinkelen. De app van de online muziekcatalogus- en webshop maakte onlangs haar opwachting in de Google Play Store. Deze populaire dienst bouwt sinds 2000 aan de grootste muziekdatabase. Discogs biedt informatie over maar liefst 7 miljoen releases van 4,5 miljoen artiesten en is vooral geliefd om haar enorme collectie van elektronische muziek en vinyl-platen.

Met de app categoriseer je jouw muziekcollectie, ontdek je binnen no time nieuwe platen en zie je met een druk op de knop prijzen van de releases. Daarnaast kom je via de app in contact met andere muziekliefhebbers. 

Fanatieke vinyl-verzamelaars

Vooral fanatieke vinyl-verzamelaars kunnen hun hart ophalen bij de app. Stel: je spot een gewilde plaat in de schappen van een platenzaak. Met de camerascanner zie je meteen of je 'm al hebt, welke titels het label nog meer heeft, waar-ie nog meer te koop is en voor welke prijs. 

Gebruikers van een iPhone moeten vooralsnog even geduld hebben totdat er een iOs-versie uitkomt. De app is gratis en download je hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws