Fabric London sluit definitief haar deuren

Ivo Mollemans | 8 september 2016
algemeen

Het zal je niet ontgaan zijn dat Fabric London in de problemen is gekomen dankzij meerdere incidenten waarbij drugs een rol speelden. Het gaat over incidenten waarbij twee jongeren van 18 jaar zijn overleden en hierdoor heeft de rechter besloten dat Fabric haar deuren definitief moet sluiten. Deze beslissing is genomen nadat er 6 uur lang was overlegd in de Islington Town Hall. Deze beslissing is genomen op grond van de volgende uitspraken.

‘Searches were inadequate and in breach of the license.’

‘There is a culture of drugs at fabric which management cannot control.’

‘Fabric’s license will be revoked and the club will be forced to close permanently.’

Eerdere incidenten

Het is echter niet de eerste keer dat Fabric te maken heeft met incidenten die voortkomen uit drugsgebruik. In de afgelopen zes jaar zijn er in totaal zes mensen overleden door drugsgebruik tijdens het uitgaan bij Fabric. Ook voor de eerdere incidenten is Fabric aangesproken, maar toen de club over wou gaan tot het gebruik van drugshonden bij de ingang werd besloten dat dit overbodig was. Na het laatste incident kreeg Fabric een vergunning voor 28 dagen om tijdelijk open te blijven. Meteen na deze uitspraak werd een petitie aangemaakt die door 150.000 mensen is ondertekent.

LEES OOK: Inslaande bliksem bij Berghain zorgt voor legendarische nacht

Tegenstrijdig

Of de beslissing ook echt rechtvaardig is, valt te betwijfelen. Volgens verslagen via Twitter die online zijn gezet door mensen die aanwezig waren bij het overleg, wist de politie geen goede antwoorden te geven op de vragen die aan hun werden gesteld omtrent het tegengaan van drugsgebruik en de handel in drugs. Het lijkt erop dat de politie er meer op uit was om Fabric te sluiten dan om het drugsgebruik in de stad en in het uitgaansleven te controleren.

Impact van Fabric

Fabric kreeg veel steun van artiesten en bezoekers in de hoop dat de club niet zou hoeven sluiten. Zo tweetten veel artiesten dat het belachelijk is dat Fabric word afgenomen van de jeugd en dat degene die de uiteindelijke beslissing hebben genomen geen idee hebben wat Fabric, en daarmee het nachtleven van London, te betekenen heeft voor zowel de stad als voor de gemeenschap. Als buitenstaander is het moeilijk in te denken hoe groot de rol was van Fabric in London. De club had wekelijks grote artiesten over de vloer en trok hiermee veel bezoekers.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws