Hoe lang blijven drugs in jouw lichaam rondhangen?

Partyscene Redactie | 1 augustus 2020
lifestyle

drugs

De hoeveelheid drugsgebruik is de afgelopen jaren flink gestegen. Naast de stijging van het gebruik van onder andere MDMA is er in de afgelopen jaren ook meer ophef gekomen over het gebruik ervan in de massa media. Dit heeft met name te maken met overleden mensen op festivals als gevolg van drugsgebruik.

Gebruik

Of het gebruik van drugs nu wel of niet verstandig is laten we hier even links liggen. Wel vinden we het belangrijk dat als je verstandig moet handelen en goed geïnformeerd moet zijn als je besloten hebt je te wagen aan deze beïnvloedende middelen. Daarom hebben wij voor je uitgezocht hoe lang verschillende soorten drugs in je lichaam blijven zitten.

Ieder persoon heeft een verschillende stofwisseling. Dit zorgt ervoor dat de volgende gegevens slechts een richtlijn als het gaat om de tijd dat drugs in je lichaam blijft zitten. Daarbij zie je in de onderstaande tabel dat de naar binnen gewerkte stoffen langer in het haar blijven zitten dan dat het in je bloed blijft zitten. Ook voor urine geld weer een andere verwerkingstijd dan voor haar en bloed.

  Bloed Haar Urine
Cannabis 14 dagen 90 dagen 7-30 dagen
Cocaïne 2 dagen 90 dagen 3-4 dagen
LSD 5 uur 3 dagen 3 dagen
MDMA 2 dagen 90 dagen 3-4 dagen
Amfetamines 3 dagen 90 dagen 3-6 dagen

 

Zoals je kunt zien geld voor de bovenstaande opgegeven drugs dat je na het festival wat je in het weekend bezocht bent nog niet volledig ontdaan bent van de giftige stoffen. Dus iets belangrijks te doen op de maandag, denk in het vervolg even een extra keer na.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws