Four Tet vertegenwoordigt Fabric in London

Ivo Mollemans | 10 september 2016
algemeen

Deze week kreeg de bekende club Fabric in London te horen dat hun vergunningen werden ingetrokken en de deuren definitief moesten sluiten. Het sluiten van de club betekent een groot verlies voor de clubcultuur in London en in de aanloop naar het debat werd er al fel geprotesteerd tegen het sluiten van de club.

Fabric London moet sluiten

Uiteindelijk is besloten dat de club toch moet sluiten en daarover heeft de gemeente van London veel commentaar gekregen. Veel artiesten en bezoekers vinden het een stom besluit om de club te sluiten omdat er een grote culturele waarde is verbonden aan de locatie. Ook zal het aantal illegale feesten gaan toenemen als openbare clubs worden gesloten.

LEES OOK: Fabric London sluit definitief haar deuren

Four Tet uitgenodigd bij Sadiq Khan

Four Tet, een van de grootste Engelse producers, is nu door Sadiq Khan, de burgemeester van London, uitgenodigd om zijn mening over het sluiten van Fabric met hem te delen. De producer heeft tijdens de massale woede die online ontstaan was na het besluit om de club te sluiten een privé bericht gestuurd via twitter naar Khan. Het leek erop dat er eerst geen reactie kwam en Four Tet tweette dat Khan faalde in zijn werk door deze beslissing, maar later kreeg de producer toch waar hij op hoopte.

De reactie van Khan was weliswaar niet openbaar, mar Four Tet tweette dat hij was benaderd door hem om zijn mening te komen uitten over het sluiten van Fabric. De uitnodiging komt een dag na het besluit dus wie weet hebben degene die het besluit genomen hebben snel ingezien dat dit niet de beste optie was. Four Tet heeft in een volgende tweet laten weten dat hij Sadiq Khan in oktober heeft uitgenodigd in Brixton. Als hij de kwestie herziet bestaat er misschien nog wel een kans voor Fabric.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws