Techno is verheven tot ‘high-culture’ in Duitsland

Rick Francissen | 13 september 2016
algemeen

Berghain Techno Berlijn

Wanneer je een techno feest in Berlijn in een van de meest ontoegankelijke clubs ter wereld, Berghain, bezoekt doe je dit natuurlijk om goed uit je dak te gaan. Vanaf nu is een bezoek aan de techno tempel ook een culturele bezigheid. Wanneer je de volgende keer dus een weekend lang in de oude betonnen energiecentrale uit Oost-Berlijn staat te stampen kun je jezelf altijd verantwoorden.

LEES OOK: Inslaande bliksem bij Berghain zorgt voor legendarische nacht

Techno staat gelijk aan klassieke muziek

Het Berlin-Brandenburg fiscale gerechtshof heeft besloten dat techno feesten zoals die in Berghain vanaf heden worden gezien als ‘high-culture’ in plaats van entertainment. Daarmee staat techno bij deze op eenzelfde lijn als klassieke muziek. Buiten deze mooie titel heeft het ook voordelen voor clubs en organisatoren. Cultuurevenementen betalen namelijk maar 7 procent belasting in tegenstelling tot 19 procent bij standaard entertainment feesten.

Het beleid wat hiermee in Berlijn is ingevoerd staat lijnrecht tegenover de handhaving van feesten in de hoofdstad van Groot-Brittannië, waar in de hoofdstad London enorme ophef is ontstaan na het sluiten van iconische club Fabric. De Britten zullen wel jaloers zijn op de Duitsers. Gelukkig hebben wij als middenpunt tussen de twee landen in geen middenpositie in deze kwestie en hoeven wij ons geen zorgen te maken om een tekort aan clubs of festivals.

LEES OOK: Fabric London sluit definitief haar deuren

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws