Aphex Twin mengt zich in discussie Amerikaanse presidentsverkiezingen

Ivo Mollemans | 11 november 2016
algemeen

Op het presidentschap van Donald Trump komt reactie na reactie. Al sinds de eerste dag zeggen mensen slachtoffer te zijn van racisme of zich zelfs niet meer veilig te voelen in hun eigen omgeving. Ernstige gevolgen dus, want een nieuwe president moet er juist voor zorgen dat het goed gaat in een land en dat iedereen zich veilig voelt.

Onvrede over de politiek

Ook veel artiesten en andere personen uit de dance scene zijn het niet eens met de uitslag van de verkiezingen, zo bleek uit een aantal reacties die wij bij elkaar zochten. Gister kwam Moby ook nog met een brief waarin hij vraagt wat er mis is met Amerika en nu heeft Aphex Twin (de Ierse Richard David James) een video geüpload waarin hij de draak steekt met zowel Donald Trump als zijn tegenhanger Hillary Clinton. De video wist op Facebook al meer dan 4 miljoen weergaven te behalen en hij is inmiddels ook op YouTube te zien.

LEES OOK: Derrick Carter na optreden keihard uit Berghain getrapt

Video van Aphex Twin

In de video zijn fragmenten te zien van de debatten tussen Hillary en Trump en ook materiaal uit het nieuws komt voorbij. Na ongeveer de helft van de video is het een animatie die een bombardement van Amerika uitbeeldt. Zoals te verwachten zijn de gezichten van de mensen in de video allemaal bewerkt tot de iconische gevouwen gezichten van Aphex Twin. Het uiteindelijke doel van de video heeft echter niet veel met politiek te maken, maar is de bekendmaking van Aphex Twin op de line-up van het Day For Night Festival in Houston.

De video is gemaakt door Weirdcore en zij zijn ook verantwoordelijk voor video’s van onder andere Radiohead en Tame Impala.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws