Dit zijn de hoogtepunten uit Diplo’s carrière

Ivo Mollemans | 14 november 2016
algemeen

Diplo was afgelopen vrijdag jarig en dat mag gevierd worden. Hij kreeg veel felicitaties van collega’s en vrienden voor zijn 38e verjaardag en natuurlijk ging dat ook gepaard met een goed feestje. Omdat hij in zijn 38 levensjaren al heel wat heeft bereikt en gedaan op muzikaal gebied is het moeilijk om één moment vast te leggen als zijn doorbraak. Zowel zijn ghostproducties als de nummers die hij onder de naam Diplo of Major Lazer heeft gemaakt zijn stuk voor stuk groot geworden. Om toch een kleine indicatie te geven over het verloop van zijn carrière is hieronder een lijst te vinden met een aantal noemenswaardige momenten.

#1: Diplo’s ontmoeting met M.I.A

Zangeres M.I.A wist in haar carrière als vocalist al veel hits binnen te slepen. Niet gek dus dat menig producer graag met haar wil samenwerken. Ook Diplo kan zeggen dat hij met haar heeft samengewerkt en dat resulteerde in de track ‘Paper Planes’. Het was echter niet Diplo die als fanboy zijnde op haar afstapte, maar juist M.I.A zei fan te zijn van zijn producties. Toen ze allebei aanwezig waren in Club Fabric sprak ze hem aan en na een aantal gesprekken kwam er uiteindelijk een samenwerking tot stand.

#2: Zijn eigen label ‘Mad Decent’

Tegenwoordig worden we overspoeld met nieuws over dj’s die hun eigen label oprichten om zo nieuw talent een podium te geven. Ook Diplo heeft zijn eigen label, maar dat label bestaat inmiddels al vele jaren en heeft veel betekend voor de muziekindustrie. Veel artiesten die aangesloten zijn of waren bij het label zijn groot geworden en gaan inmiddels de wereld rond met hun shows. Hieronder vallen onder andere Jauz, Dillon Francis, Ookay.

LEES OOK: BBC Essential Mix van Justice uitgesteld

Naast de muziek die uitkomt via het label staat Mad Decent ook bekend om hun toffe feesten. De bekendste daarvan zijn de Mad Decent Blockparty’s die op verschillende locaties worden gehouden en altijd veel bezoekers weten aan te trekken.

#3: Lean On

Waarschijnlijk zag je deze al aankomen. De hit Lean On heeft de meest bekeken video op YouTube en heeft lange tijd op de nummer 1 positie van veel hitlijsten gestaan. De track was een samenwerking tussen Diplo’s Major Lazer project en DJ Snake. Dit nummer kan ook wel worden gezien als de doorbraak van zangeres Mø en daarmee draagt Diplo weer bij aan het scouten van talent.

#4: De vorming van Jack Ü

Samen met Skrillex begon Diplo nog een muzikaal project genaamd ‘Jack Ü’. Samen met Skrillex wisten ze in een korte tijd grote hits te pakken met onder andere Justin Bieber. Ze kwamen de scene binnen met het uitgeven van één track, maar niet veel later dropten ze meteen een heel album. De track ‘Where Are Ü Now’ wist ze zelfs een Grammy te bezorgen voor ‘Best Dance Recording’ en het album bracht ze de ‘Best Dance/Electronic Album’ Grammy. Dit succes zorgde ervoor dat ze tijdens nieuwjaar in een uitverkochte Madison Square Garden voor 20.000 bezoekers mochten draaien. Daarnaast werd het event ook nog eens wereldwijd live uitgezonden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws