Dit zijn de 10 best verdienende dj's van 2016

Rick Francissen | 17 augustus 2016
algemeen

Calvin Harris

Forbes laat ons ieder jaar zien welke dj’s er het meeste verdienen. Vergeleken met vorig jaar is er niet heel veel veranderd. Er is wel één Nederlander uit de top tien geschrapt.

LEES OOK: Dit zijn de best betaalde dj's van 2015

Calvin Harris is ondanks zijn zware jaar waarin hij en zijn vriendin Taylor Swift uit elkaar zijn gegaan nog steeds de aanvoerder van de lijst van Forbes. Met 63 miljoen dollar verdient hij dan ook vele malen meer dan de nummer twee Tiësto met 38 miljoen dollar.

Hoe Calvin Harris precies aan het gigantische bedrag komt wordt wel verklaard door de prijs die hij vraagt voor een optreden in Las Vegas. Wil je hem inhuren dan betaal je makkelijk $400.000 per optreden.

Nederlanders laag vertegenwoordigd

Ondanks dat Nederland het dj land bij uitstek is, zijn er maar twee Nederlanders in de lijst te vinden. Naast Tiësto is dit net als vorig jaar Martin Garrix, die in Nederland de jongste miljonair ooit is. Afrojack is door Dimitri Vegas & Like Mike uit de lijst verstoten. De nummer één positie in de DJ Top 100 zal hier waarschijnlijk een oorzaak van zijn.

Met Steve Aoki, Diplo, Skrillex en Kaskade is de lijst veruit het meest vertegenwoordigd door de Amerikanen. Steve Aoki heeft in het afgelopen jaar tegen de tweehonderd optredens gegeven, Diplo heeft meegewerkt aan een van de meest succesvolste nummers van het jaar ‘Lean On’ en Skrillex heeft een flink aantal nummers geproduceerd voor het album van Justin Bieber. Check de volledige lijst hieronder.

Forbes 10 meest verdienende dj’s 2016

1. Calvin Harris: $63 million

2. Tiësto: $38 million

3. David Guetta: $28 million

4. Zedd: $24.5 million

5. Steve Aoki: $23.5 million

6. Diplo: $23 million

7. Skrillex: $20 million

8. Kaskade: $19 million

9. Martin Garrix: $16 million

10. Dimitri Vegas & Like Mike: $15.5 million

Beeld via Facebook Calvin Harris

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws