Dit zijn de technische aspecten van Bassnectar’s show

Ivo Mollemans | 16 december 2016
algemeen

Twee dingen die onafscheidelijk met elkaar zijn verbonden zijn dubstep en bass. Het dubstep genre is gebouwd rondom bassen die alle kanten uitgaan en dus moet het geluidsysteem dat gebruikt wordt om het af te spelen wel tegen een stootje kunnen. Dat is ook de instelling van Bassnectar, want als er een dj is die veel geeft om geluidskwaliteit en techniek bij zijn shows, dan is hij het wel. Soms maakt hij het zelfs zo bont dat omwonenden denken dat er een aardbeving gaande is als hij een show geeft.

Bassnectar bereid iets speciaals voor

Omdat het nieuwe jaar op een speciale manier moet worden ingeluid is ook Bassnectar bezig met een goede voorbereiding. Voor zijn show op 31 december (in Birmingham, Alabama) heeft hij samen met een heel team een overweldigend ontwerp in elkaar weten te zetten, waardoor je niet alleen de bassen voelt, maar ze ook bijna kan zien. De kern van het geluidsysteem bestaat uit subwoofers die 360 graden in de rondte geluid uitzenden. Gelukkig was er iemand zo aardig om ook het internet een kijkje in de keuken te geven.

LEES OOK: Joris Voorn komt met een nieuw concept genaamd 'Spectrum'

Nooit genoeg subwoofers

Dave Rat, een geluidstechnicus uit het team van Bassnectar, heeft een aantal foto’s gedeeld waarin te zien is hoe het systeem de ruimte moet gaan vullen met geluid. In het midden staat het podium dat omring is met 8 clusters die elk bestaan uit 5 subwoofers. Met een snelle berekening zijn dat in totaal 40 subwoofers die het gebouw op zijn grondvesten zullen doen trillen. Elke subwoofer kan tot 103 db lage tonen uitzenden die in hun volledigheid tot 300 feet ver te horen zullen zijn. Dat zijn nog eens speakers waar je ‘U’ tegen zegt.

In onderstaande foto’s is te zien hoe het er in theorie uitziet:

In buitenste ring speakers is nog een extra binnenste ring toegevoegd bestaande uit 8 clusters van 3 subwoofers wat neerkomt op 24 extra speakers en een totaal van 64 subwoofers in één bouwwerk.

En dit is hoe het er in het echt uitziet:

Mocht je het hele project willen zien dat moet je op de blogspot pagina van Dave Rat zijn.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de zieke visuele aspecten die Bassnectar uit de kast gaat trekken op 31 december…

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws