The Chainsmokers breken weer een Billboard record 

Mark Hofman | 30 december 2016
algemeen

Dat The Chainsmokers met 'Closer' één van de grootste hits van 2016 te pakken heeft, dat is geen geheim meer. Het duo scoort wereldwijd gigantisch goed met de track en breekt record na record. Sterker nog: The Chainsmokers gaan nu ook nog eens Swedish House Mafia voorbij. 

Chainsmokers voorbij Swedish House Mafia 

The Chainsmokers kwamen eerder dit jaar met 'Closer' aanzetten en wisten een gigantische hit te scoren. Het nummer is al tijden in de Billboard Hot 100 te vinden, maar weet nu ook nog eens een oud record te breken. De Swedish House Mafia stonden met hun afscheidstrack 'Don't You Worry Child' anno 2016 nog steeds op nummer één in de Dance/Mix Airplay-chart van Billboard. De track had het record met maar liefst 16 weken op nummer één, maar 'Closer' maakt daar een einde aan. 

The Chainsmokers weten met 'Closer' de Swedish House Mafia van de troon te stoten en staan inmiddels al 17 weken op nummer één in de chart. Een geweldige prestatie, maar de vraag is waar het succes van 'Closer' gaat stoppen? Als het nummer over 10 weken nog steeds op nummer 1 staat in de Dance/Electronic-chart, trapt het ook Avicii van de troon en we hebben zo'n gevoel dat het nog gaat lukken ook. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws