Overledene bij Fabric had dodelijke hoeveelheid drugs op

Ivo Mollemans | 7 januari 2017
algemeen

De tijdelijke sluiting van Club Fabric in London gebeurde niet zonder reden. Er waren in het verleden meerdere incidenten waarbij gewonden vielen door overmatig drugsgebruik in de club en toen er twee jongens overleden door drugsgebruik was de maat vol voor de overheid van de stad. De club moest eigenlijk definitief sluiten, maar door een hoop steun vanuit de fans van Fabric, zowel bezoekers als dj’s, en een fundraiser kon Fabric een hoger beroep bekostigen.

Fabric mag weer open

Deze tweede zitting leverde resultaat op en Fabric mag officieel weer openen. Er moeten natuurlijk wel een hoop dingen worden aangescherpt, maar reken maar dat de organisatie van de club hier nauw op let. Toch kon Fabric niet veel doen aan de incidenten aangezien de personen in kwestie overmatige hoeveelheden drugs in hadden genomen.

LEES OOK: Throwback Thursday: Welcome to the Pleasure Zone!

Dodelijk

Uit een onderzoek is gebleken dat een van de overleden personen een 18-jarige was die teveel MDMA naar binnen had gewerkt. De jongen genaamd Jack Crossley had een hartslag van 190BPM en in elke millimeter van zijn bloed werd 2,2 microgram MDMA gevonden. Een dosis die voor elke persoon fataal zou zijn en zeker in combinatie met een hogere temperatuur in een club is dit niet te verdragen voor het menselijk lichaam.

Toen de jongen rond half 6 ’s ochtends naar het Royal London Hospital was gebracht werd er door Dr Ahmad een lichaamstemperatuur van 42 graden Celsius geconstateerd. Dr Ahmad had het volgende te melden over het ongeval:

‘Aggressive cooling protocols were initiated, but he was unstable. I believe that the metabolic effects of the drug reaction were so severe that there was nothing else that teams could have done that would have had a significant effect on the outcome.’

Drugs in de dance scene

De drugshandel in de club zelf is een van de grootste speerpunten waar de organisatie zich op gaat focussen. Jack en zijn vrienden hadden zelf drugs meegesmokkeld in hun ondergoed, maar eenmaal in de club hadden ze extra drugs gekocht omdat de drugs van zichzelf opwaren. Het is echter niet alleen Fabric waar drugs een probleem vormen. Ook in vele andere clubs en festivals zorgen drugs te vaak voor ongevallen en dat moet drastisch veranderd worden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws