Skrillex' oude band ript cover art van Culture Abuse 

Mark Hofman | 18 januari 2017
algemeen

Skrillex keerde tijdelijk terug bij zijn band, From First To Last, om een nieuwe track met de naam 'Make War' de wereld in te slingeren. De cover art van dat nummer zorgt echter wel voor een aantal scheve gezichten. De cover is voorzien van een perzik met prikkeldraad en lijkt behoorlijk sterk op cover art dat punkband Culture Abuse gebruikte voor hun album Peach. En met 'lijkt' bedoelen we 'lijkt heel erg'. 

Skrillex ript cover art 

Sunny Moore, nu bekend als Skrillex, was de leadzanger van de Metalcore band From First To Last toen hij plots last kreeg van zijn stem. De job als leadzanger trokken zijn stembanden niet en Moore moest naar de operatietafel. Toen hij daar vanaf kwam moest hij op een andere manier muziek maken en werd alterego Skrillex geboren. 

Toch heeft Sunny af en toe nog verlangen naar de band en releaste daarom afgelopen weekend een nieuwe track met zijn oude bandmaatjes, 'Make War'. Eenmalig stond Sunny Moore weer achter de mic en waar de track af was, begon het gezeik. Voor de cover heeft de band namelijk voor een foto van een perzik met prikkeldraad gekozen. Iets wat Culture Abuse vorige jaar ook deed met de komst van het album Peach. Sterker nog: de twee plaatjes lijken dusdanig veel op elkaar, dat de inspiratie voor 'Make War' vrij duidelijk is. Culture Abuse zelf viel het ook op: 

En dan hebben we het nog niet eens over Twitter gehad: 


Wanneer je de inspiratie daadwerkelijk van Peach vandaan hebt, we kunnen niet voorstellen dat het niet zo is, dan is het misschien niet slim om het zo obvious te doen. Aan de andere kant zorgt het natuurlijk wel voor bizar veel aandacht. 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws