Deze dj hypnotiseert letterlijk het publiek met zijn muziek

Ivo Mollemans | 30 januari 2017
algemeen

Dat muziek een hypnotiserende werking kan hebben en je jezelf als luisteraar soms compleet kan verliezen in harmonieuze combinaties van klanken en melodieën is voor tot op zekere hoogte wel herkenbaar. Dat muziek je daadwerkelijk kan hypnotiseren en compleet kan laten relaxen is iets nieuws. Toch weet de dj Matt Hale het publiek op zo’n manier te bespelen dat zij in een trance raken en naderhand ververst weer naar buiten lopen.

Fringe World brengt unieke hypnotiserende ervaring

Het Fringe World Festival brengt met hun ‘Clubnosis experience’ een unieke kans en ervaring naar het publiek. Fringe World omschrijft het als volgt:

‘Exploiting the natural trance-inducing qualities of house music, Hale fuses hypnotic techniques & house beats to guide your imagination & feet from behind the decks.’

Elke zaterdag en vrijdag tot 18 februari zullen deze sessies gehouden worden en voor 20 dollar heb je een ticket om mee te mogen doen. Het is de bedoeling dat je als bezoeker open staat voor de hypnotiserende werking van de muziek anders heeft het geen nut. Een sessie duurt 60 minuten, maar volgens mensen die er zijn geweest voelt het als een hele avond.

LEES OOK: Clone brengt het laatste album van Drexciya opnieuw uit

Hoe wordt het effect bereikt?

Matt gebruikt in zijn set een combinatie van recente tracks en oude klassiekers met daartussenin diepe, pulserende klanken. Zolang de gasten openstaan voor het hypnotiserende effect en hun ogen dicht doen heeft het nut. Tussendoor zijn er enkele aanwijzingen van Matt, maar voor de rest mogen de bezoeker zelf vrij in het rond bewegen. Volgens een bezoeker bereikte hij hiermee de volgende effecten:

·        feeling alternately light and heavy,

·        being unable to lift eyelids,

·        sensing your palms come together like magnets,

·        getting flashbacks to happy memories when a particular instrument started playing.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws