Zo dans je volgens de wetenschap

Pieter Hiemstra | 17 februari 2017
algemeen

Een korte stoomcurus dansen kan geen kwaad. Althans voor vrouwen dan. Wetenschappers hebben namelijk onderzocht hoe zij zo aantrekklijk mogelijk kunnen dansen. Dit zijn hun bevindingen

Zwaaien met die heupen!

Wieg je heupen op de muziek, zo ver mogelijk naar links en rechts. Beweeg je benen en armen asymetrisch, maar gecontroleerd, heen en weer. Volgens de Britse wetenschappers duidt een brede heupbeweging op vruchtbare vrouwen. Ritmische arm- en beenbewegingen staan op hun beurt voor een goede motoriek. En dat zou weer betekenen dat de danser in kwestie gezond is. 

In het vakblad Scietific Reports beschrijven de onderzoekers hun methode. Zo plaktten ze sensoren op 39 verschillende vrouwen die vervolgens moesten dansen op een beat van 125 beats per minut (bpm). De dansjes werd omgezet in 3D-modellen die net als de vrouwen dansten. Uiteindelijk beoordeelden 200 mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers de filmpjes op aantrekkelijkheid. 

Dames: zo moet het!

 

Ga heen en vermenigvuldigt u

Volgens de wetenschappers is het geen onbelangrijk onderzoek want:

Dans komt veelvuldig tot uitdrukking in een context van hofmakerijhode.

Mooi omschreven. Maar het komt er dus op neer dat goede dansers, betere verleiders zijn. En dus meer kans maken om zich voor te planten. Wil je dat men gillend van je wegrent? Dan moet je vooral dansen zonder variatie en dynamiek, volgens de wetenschappers.

Dames: zo moet het dus niet!

En dan een tip voor de mannen. Wil je indruk maken op de vrouwen? Beweeg dan vooral je bovenlichaam. Tenminste dat zegt dit onderzoek uit 2011. Veel succes!

 

 

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws